Сьогодні у Гарнізонному храмі помолились за військових, які загинули в зоні АТО

Сьогодні в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась поминальна молитва-панахида за участю сімей військовослужбовців, які загинули в зоні АТО. У заході взяли участь понад 30 сімей загиблих воїнів-учасників АТО. Панахиду очолив преосвященіший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні з військовими капеланами. Після молитви квартет Львівського оперного театру виконав кілька музичних творів, повідомила прес-служба ЛМР.

«Наша молитва – це щось унікальне і особливе. Сьогодні ми зустрічаємось з Богом у непростій ситуації, коли згадуємо молодих, які відали своє життя, боронячи те, що ми з вами можемо стояти і молитись. Господь каже, що нема більшої любові, ніж віддати своє життя за ближнього. Багато речей відбулось, що ми навіть не очікували. Хто міг подумати, що за цей рік стільки всього змінилось у нашій державі, у нашій свідомості. У цілому світі змінилось розуміння, що це є український народ. Смуток, скорбота, біль, розпач близьких – батьків, братів, сестер, жінок, чоловіків – не є легким. Коли помирає хтось, хто для нас близький, - це не легко, нам зрозуміти і сприйняти. Саме у такий час приходить питання «чому»? Відповіді на це питання не існує. Чим більше будемо його ставити, тим більше будемо мучити себе. Дуже важливо розуміти, що Бог дає нам не лише народитись і померти, але вручає особливу місію. Скільки нас є у цьому храмі, і у кожного з нас є неповторна місія. Важлива місія у кожного  – це творити добро. Живемо один раз. Хтось довше, хтось коротше. Але ніхто не буде жити вічно. Бог любить людину. Тому дає життя і дає смерть. Бог знає, коли людина найбільше готова з ним зустрітись. Бог забрав ваших рідних, бо вони були готові зустрітись з ним. Вони мають з чим стати перед Богом, бо були готові віддати своє життя за ближніх. Завдяки їхній смерті ми живемо», - зазначив владика Венедикт.

Спільна молитва організована у рамках роботи Центру допомоги сім’ям загиблих в АТО, що діє при ГО «Розвиток громади», та Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ.

«Приємно бачити, що жертви, які віддали нашій військові-добровольці, є недаремними. Вони зупинили гідру, втримали. Кажуть, Господь забирає найкращих. Ми маємо Небесну Сотню, має Небесну Тисячу. Вони наші сучасні великомученики, на яких будуть вчитись нові покоління. Ця держава має право на існування, якщо така кількість молоді може піднятись і її захищати. Пишайтесь ними, бо вони наші новітні Герої. Вони на нас дивляться з небес. Звіряйте свої вчинки по них. Вони – ангели, світлі, 20-літні люди, які кинули престижні виші, престижні роботи, кинули свої родини з маленькими чи ненародженими дітьми. Я вірю, що ми збережемо свою соборність і незалежність», - зазначив представник родини військовослужбовця.

«Сьогодні нас об’єднує великий біль та спільна молитва за наших воїнів – Героїв України. Пам’ятаючи їх, ми повинні йти далі і підтримувати один одного, усвідомлюючи, що жертва наших воїнів є безцінна – це життя, яке вони поклали за кожного з нас, щоб ми зуміли своє життя належно прожити та побудувати світ миру і поваги», - зазначає отець Степан Сус, головний військовий капелан Львівської архиєпархії УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: