У рівненській «Самопомочі» знову з’ясовують стосунки (відео)

У суботу, 7 листопада, представники рівненської «Самопомочі» скликали на зустріч своїх активістів, що працювали на партію під час парламентських виборів, аби вручити подяки та розповісти про найближчі плани. Проте на чимало питань представники «Самопомочі» не знайшли відповідей, через що зустріч перетворилась на суперечку. Про це повідомляє кореспондент ERVE.UA.

Політична сила мера Львова Андрія Садового «Самопоміч» показала на Рівненщині непоганий результат (11,08%) й, як і вцілому по Україні, стала третьою.

Тих, хто працював на цей результат, вирішили відзначити подяками, адже грошей за свою роботу активісти, за їхніми ж словами, не отримували. Окрім подяк людям пообіцяли розповісти про найближчі плани й напрямки роботи об’єднання.

Цікаво, що ніякого анонсу цієї зустрічі не було ні для ЗМІ, ні у соціальних мережах.

Як виявилось згодом, вочевидь його не було тому, що не всіх активістів на цю зустріч покликали.

Це стало зрозуміло тоді, коли представники «Самопомочі», які керували роботою рівненського обласного штабу, вишикувались перед людьми й розповіли про себе та про те, хто за що відповідав в ході виборчої кампанії.

Серед них не виявилось, зокрема, Іванни Смачило, яка працювала в рівненському штабі й організовувала зустрічі з представниками «Самопомочі», які проходили у кав’ярні «Каламаріус». Іванну, яку нещодавно в телефонному режимі виключили з активу, на зустріч просто не покликали.

Проте не покликали не лише її. Одна з активісток, що також працювала в штабі, заявила, що про зустріч її ніхто не повідомив й вона випадково довідалась про неї за півгодини до початку. «Це що, за принципом «Візьми і зроби»? Сам дізнайся, сам прийди?!», обурилася активістка.

Причин такого вибіркового ставлення у «Самопомочі» толком не пояснили

Щоправда, це не єдине, що стало «каменем спотикання» між представниками партії та активістами. У людей постало питання про те, що їм робити далі на місцях, як організовуватись в районні осередки й продовжувати роботу.

Але й на це питання чіткої відповіді люди не отримали. Активістам довелось самим розповідати що вони зверталися до Львова, де їм пояснили, що ініціативна група з району має їхати до Львова й проходити навчання й тоді формувати осередок.

До презентації найближчих проектів «Самопомочі», які мали бути ініційовані не партією, а громадською організацією, мова так і не дійшла.

Посперечавшись з представниками партії більша частина людей покинула залу до завершення зустрічі. Людей обурило те, що вони їхали за десятки й сотні кілометрів, але чітких відповідей на свої запитання не почули
Наприкінці зустрічі Ігор Ковалець запропонував присутнім продовжити розмову за кавою у ресторані готелю «Мир», але людей туди пішло мало.

За словами однієї з активісток «Допомога армії Рівне» Вікторії Покоєвчук-Зрайко, яка була присутня на зустрічі, команда представники «Самопомочі», які покликали активістів з районів, наразі не є тією командою, з якою хотілося б працювати.

Свою позицію, щодо того, що сталося пояснила й Іванна Смачило

- Розбудова районних осередків відбуваєтьсмя без посередників у Рівному. Ініціативна група іде у Львів, і отримує право на розбудову організації в районі, - говорить Іванна Смачило. - Район - центр. Крапка. І це круто! Це відсутність монополії в обласній організації. Тільки це не вигідно Ковальцю і Ко, бо унеможливить вплив на рівні області. Якщо Львів влаштовує така ситуація, то мені є чим займатися

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: