Садовий пообіцяв побільше комфорту і затишку

Спільно відновлюємо історичну спадщину та робимо громадський простір комфортнішим. У 2013 році при реалізації програми сприяння благоустрою внутрішніх дворів, яка впроваджується у рамках спільного українсько-німецького проекту Німецького співробітництва (GIZ) ГмБХ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проведено благоустрій трьох внутрішніх двориків будинків на вул. Лисенка, 5, вул. Кривоноса, 7 та вул. Личаківській, 5. Цього року буде ще 3 дворики відновлено. Один з них – на вул Наливайка, 17 – сьогодні відвідав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомила прес-служба мерії.

Така програма сприяння продовжується і у 2014 році. Цього разу вибір дворів відбувся на конкурсній основі. Для проведення благоустрою вибрано три двори на вул. Наливайка, 17, вул. Коперника, 30 та вул. Дрогобича, 10.

«У Львові є дуже багато двориків. Вони завжди мали особливу атмосферу в місті. Там, де є спільна громада сильна, там є порядок. Там, де трохи були проблеми, виходили вони і назовні. Нам зараз важливо дати новий імпульс, щоб люди почали бути дружніми, щоб вони почали цінувати простір, у якому спільно живуть. Нашим великим партнером тут є німецькі колеги з GIZ. Ця організація допомагає фінансово, і люди долучаються.

Якби у цей дворик зайшли кілька місяців назад, цей дворик був прикрий. Сьогодні він достатньо милий. Все викладено плиткою, пісочниця красива, наступного року будуть гарні квіти. Це не є надзвичайні кошти. 100 тис грн – це кошти GIZ, 18 тис грн – це мешканці долучились і місто допомогло – ремонт сходової клітки, зараз будуть реконструйовані вхідні двері в цей під’їзд, буде стояти домофон. Комфорту і затишку буде набагато більше. Люди будуть мати хороший настрій», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

В кожному обраному дворі управління охорони історичного середовища провело ряд зустрічей з мешканцями, де фіксувалися усі потреби і побажання мешканців щодо благоустрою двориків, на основі яких управління охорони історичного середовища у співпраці з експертами Німецького товариства міжнародного співробітництва опрацювало ескізні проекти благоустрою згаданих двориків.

Частка співфінансування мешканців на впорядкування внутрішнього дворика складає - 10% від загальної вартості робіт, але не більше, ніж 1000 грн. з квартири. Перед  початком робіт частка мешканців повинна бути перерахованою у вигляді авансу безпосередньо на рахунок виконавця робіт.

У дворі на вул. Наливайка, 17 роботи проводилися з 27.10.2014 року до 07.11.2014 року. Загальна вартість робіт становить 125 884 грн. Перед початком робіт з заміни мощення за міські кошти було проведено ремонт стіни у подвір’ї.

У дворі на вул. Коперника, 30 роботи розпочато 04.11.2014 р. і триватимуть орієнтовно 3-4 тижні. Загальна вартість робіт становить 296 043,3 грн.

У дворі на вул. Дрогобича, 10, у зв’язку з тим, що мешканці не можуть зібрати необхідної частки співфінансування, роботи перенесені на весну 2015 р. Попередня загальна вартість робіт становить 270 069, 03 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: