В РДА скоротили фахівців молодіжної політики

Цими днями в студії Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України керівники структурних підрозділів з реалізації молодіжної політики на Львівщини взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді під час експертної зустрічі в Будинку Уряду з питань «Удосконалення молодіжної політики», повідомила Дивись. Інфо Оксана Вацеба.

Провадили нараду Перший заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Вишняк та заступник директора департаменту молодіжної політики та комунікацій, начальник відділу сприяння зайнятості та утвердження здорового способу життя молоді Міністерства молоді та спорту України Валентина Коляда.

У львівській студії були присутні: Юрій Майборода, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації; Андрій Ковальський, начальник відділу молодіжної політики управління; Ольга Калиновська, начальник сектору молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації, Ольга Климук, начальник сектору молоді та спорту Золочівської райдержадміністрації; Тарас Галич, представник громадської ради при облдержадміністрації; Андрій Фендик, голова Спілки Української Молоді у Львівській області; Богдан Зятик, член спостережної ради Студентського братства Львівщини, студентський мер Львова.

На порядку денному було розглянуто питання щодо покращення роботи у галузі молодіжної політики, наведено кращі приклади співпраці між органами влади та громадськими організаціями. Під час селекторної наради начальник управління молоді та спорту Юрій Майборода порушив низку проблемних питань, а саме щодо збереження обласної та районної ланок органів виконавчої влади, які здійснюють виконання державних програм та завдань в галузі молодіжної політики, оскільки за останні кілька років у більшості райдержадміністрацій відбулося практично повне скорочення посад таких фахівців. Піднімалися питання щодо заходів для забезпечення зайнятості молоді з залученням бізнесу, підвищення ролі національно-патріотичного виховання, налагодження міжнародної співпраці, створення єдиної платформи для налагодження комунікації між громадськими організаціями та між владою та організаціями. Окрему увагу було привернути до питання структурування роботи на рівні району та області, як громадських об’єднань так і державних органів, які займаються реалізацією молодіжної політики.

Керівництво Міністерства молоді та спорту України позитивно сприйняло пропозиції від Львівщини й запевнило сприяти у їх реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: