Від чадного газу знову постраждали львів’яни

У місті частішають випадки отруєння мешканців чадним газом. Так, вчора, 9 листопада, о 01.05 год. на вул. Севастопольська в квартирі отруїлись чадним газом двоє мешканців, 1992 і 1983 років народження. Потерпілих з легкою формою перебігу хвороби було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні, повідомили у прес-службі ЛМР.

У 22-річної мешканки після проведення аналізів встановили наявність в крові 15% карбоксигемоглобіну). У мешканця після проведення аналізів встановлено наявність в крові 20% карбоксигемоглобіну. Після проходження барокамери потерпілих у задовільному стані відпустили додому.

Причина отруєння – встановлюється. Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів, та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може призвести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: слід негайно викликати машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: