Посол Австрії в Україні відвідав Франковий університет (фото)

11 листопада 2014 року в Університеті відбулася зустріч Ректора Університету, професора Володимира Мельника із Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом, у якій взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці  Марія Зубрицька, директор Австрійського центру, аташе з питань науки і освіти Посольства Республіки Австрія в Україні Андреас Венінгер.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ЛНУ ім.Франка.

Ректор Володимир Мельник радо привітав високоповажного гостя і зазначив, що «завдяки сприянню Посольства Республіки Австрія в Україні налагоджено ефективну співпрацю Університету з австрійськими освітніми й науковими інституціями. З 1998 року в Університеті працює  Українсько-австрійське бюро кооперації в освіті, науці та культурі, спільно з яким реалізовано не один проект». Володимир Петрович подякував послові за допомогу й сприяння в академічній мобільності студентів і науковців ЛНУ ім. Івана Франка  та запевнив, що «ми й надалі будемо створювати необхідні умови для  активної співпраці з австрійськими колегами».

Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм зазначив, що Україна й Австрія мають багато спільного, і розповів про своє особливе ставлення саме до Львова й Університету, де він неодноразово бував.

Австрійський дипломат розповів, що дуже уважно стежить за процесами, які відбуваються в Україні, зокрема й щодо впровадження реформ і прийняття нових законів. За його словами, «реформи – це завжди позитивне явище, адже вони демонструють поступальний рух». Але це лише перший  етап на шляху до розвитку країни. Посол наголосив на ролі інтелектуальних спільнот у державотворчих процесах: «Дуже важливо, щоб професори та студенти брали активну участь у розвитку країни, - переконаний Вольф Дітріх Хайм. – Освіта – це один із основних рушіїв суспільного поступу, з якого варто розпочати реформування».

Під час зустрічі йшлося про досягнення українсько-австрійського співробітництва в галузі освіти, науки і культури.Завдяки зусиллям директора та працівників Представництва OeAD у Львівському національному університеті імені Івана Франка, що є відділом «OeAD-GmbH» у Відні – центральним сервісним центром з європейської та міжнародної академічної мобільності і кооперації, створено умови для доступу до інформації про освітні та дослідницькі заклади Австрії, що дає можливість студентам і науковцям Університету бути активними в міжнародних академічних обмінах. 

Сторони також обговорили важливі питання, пов’язані з розширенням  спектру можливостей для вивчення німецької мови.  

Зазначимо, що випускники Львівського університету успішно працюють в австрійсько-українських компаніях і підприємствах.

Ректор Університету висловив подяку за позицію Надзвичайного і Повноважного Посла і його колег щодо України: «Ви об’єктивно оцінюєте і глибоко знаєте ситуацію в нашій країні й небайдуже ставитеся до українського питання. Для нас важлива Ваша моральна підтримка». «Я підтримую Ваш оптимізм і Ваше бачення перспективних можливостей нашої співпраці. Університет – це локальне вирішення глобальних питань. Сподіваюся на нашу подальшу плідну співпрацю з Австрією, адже наш Університет історично тісно пов’язаний з цією країною», - додав на завершення Володимир Мельник.

IMG_6069 IMG_6072 IMG_6074 IMG_6076 IMG_6077 IMG_6084 IMG_6088

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: