Сьогодні від отруєння чадним газом у Львові загинула 18-річна дівчина

Сьогодні, 12 листопада, о 15.32 год. на вул. Тракт Глинянський у квартирі попередньо отруїлась чадним газом дівчина 1996 року народження. Бригада швидкої медичної допомоги констатувала смерть до приїзду. Тому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста нагадує мешканцям про небезпеку отруєння чадним газом і закликає мешканців Львова бути обережними і дбати про своє здоров’я, повідомили у прес-службі ЛМР.

Відомо, що дівчина зареєстрована у с. Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району. Причина отруєння ще встановлюється. Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири.

Нагадуємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього, в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

  • головний біль та нудота, задуха;
  • затьмарення свідомості, м’язова слабкість;
  • почервоніння шкіри обличчя та рук.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: