У День Молитви за Сиріт майже 150 дітей побували на молитовній прощі

Кожну другу неділю листопада відзначаємо День Молитви за Сиріт. Цьогоріч 9 листопада Релігійна Місія «Центр Опіки Сиріт» Львівської архиєпархії УГКЦ, за сприянням відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, організувала молитовну прощу в с. Кохавино (Гніздичів) до Дня Молитви за Сиріт.

У молитовній прощі взяло участь 148 дітей та близько 50 волонтерів. Це діти, які навчаються в інтернатних закладах міста, вихованці Лівчицької спеціальної ЗОШ-І, учасники дитячого хору «Ангелики» при Гарнізонному Храмі Св. Апп. Петра і Павла, учні катехитичної школи при монастирі Св. Герарда (с. Кохавино).

Зранку відбулась спільна молитва в с. Кохавино. Після Божественної Літургії та екскурсії діти працювали в командах, організовували сценки та робили костюми із необхідних матеріалів.

«День Молитви за Сиріт – це не свято, а день, коли ми згадуємо про тих, хто потребує нашого піклування і уваги найбільше. В цей день ми закликаємо, щоб кожна людина, кожна сім’я, спільнота в храмі єдналися в молитві за тих, хто позбавлений мати щастя, опіку та любов мами і тата.

Головною передумовою того, що Україна стане країною без сиріт, є спільна молитва віруючих та їхні практичні справи в служінні дітям-сиротам. Це не просто обов’язок кожного, це Євангелія в ділах.

Головне завдання кожного з нас є продовжувати молитися за долю дітей-сиріт, за об’єднання родин і за дар відповідального батьківства», - зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: