У Львові відбудеться екскурсія чудотворними іконами

У Львові 14-16 листопада відбудеться фестиваль «Ніч у Львові». У рамках фестивалю на львів’ян та гостей міста очікують численні екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах. Ексклюзивною буде екскурсія «Дорога духу і добра», присвячена чудотворним іконам у храмах нашого міста. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Успенську церкву, церкву св. Андрія, Латинський кафедральний собор, Вірменський собор та храм Пресвятої Євхаристії. Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Духовна велич Львова», повідомили у прес-службі ЛМР.

«Ми хочемо не просто провести чергову екскурсію давніми храмами Львова, розповідаючи про їхню архітектурну й мистецьку цінність, а дати можливість львів’янам та гостям міста по-справжньому відчути духовну велич Львова», - зазначає координатор екскурсії Назар Лоштин.

Під час екскурсії у кожному храмі буде час для молитви перед чудотворними іконами та мощами святих. Наприклад, у Свято-Успенському храмі можна буде помолитися перед іконою Пресвятої Богородиці Одигітрії, а у Латинському кафедральному соборі - перед іконою Матері Божої Ласкавої.

«Це не буде «банальна» екскурсія по церквах. Акцент буде зроблено на духовності. У рамках екскурсії учасники дізнаються про чудотворні ікони нашого міста, а також про мощі святих, які перебувають у львівських храмах. Кожен матиме змогу піднести свою молитву до того чи іншого святого з проханням чи словами подяки», - розповіла екскурсовод Юля Алпатова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: