У Львові забудовник на місці дитячого майданчика планує зробити стоянку і доїзд до гаражів

17 листопада о 15:00 за адресою Кондукторська, 34 відбудеться акція протесту мешканців існуючого багатоповерхового і сусідніх будинків щодо дій забудовника новобудови за адресою Сулими, 19. Про це Дивись. Інфо повідомив депутат Львівської міської ради Святослав Макітра

На ділянці, де був спортивний майданчик на час проведення будівельних робіт забудовник зберігає будівельні матеріали. Він повинен був відновити цю територію і відповідно до інвестиційного зобов’язання побудувати дитячо-спортивний майданчик.

Проте забудовник відмовляється будувати майданчик на цій ділянці, а замість нього він планує побудувати заїзд до гаражів та стоянку автомобілів для новобудови.

Варто зауважити, що у 2005 році сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу, згідно якої закріпила згадану територію за дитячим майданчиком. Проте забудовник та архітектор будинку, порушивши ухвалу і законодавство спроектували і будують доїзд до гаражів через територію дитячого майданчика! Архітектори не можуть пояснити хто допустив таке порушення, інспекція дерржархбудконтролю ігнорує звернення мешканців.

У містобудівних умовах і обмеженнях чітко вказано – передбачити заїзд з вулиці Сулими, а прохід з вулиці Кондукторської. Проте забудовник не виконує цих вимог, порушує законодавство і будує доїзд з вулиці Кондукторської. Також він ігнорує вимоги цього ж документа, де вказано, що з цієї сторони будинку повинні бути нежитлові приміщення, а не гаражі.

Забудовник відгородився від мешканців бетонними блоками і парканом, проте дозвіл на встановлення будівельного майданчика закінчується у суботу. Мешканці не вірять забудовнику, оскільки він вже неодноразово не виконував свої обіцянки і продовжує діяти проти волі громади.

Тому на зборах громади ухвалено рішення очистити територію дитячого майданчика від огорожі та будівельних матеріалів, підготувати її до встановлення дитячого майданчика і огородити.

Мешканці хвилюються, що забудовник і приватна охорона чинитимуть опір. Тому просять у представників ЗМІ відвідати акцію, надати розголосу цій події, і допомогти громаді зберегти дитячий майданчик від соціального рейдерства забудовника.

Понеділок, 17 листопада. 15:00. Вулиця Кондукторська, 34 (Франківський район)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: