ІІ Львівський Медіафорум зібрав понад 500 журналістів

Сьогодні у Львові розпочався ІІ Медіафорум, який триватиме 13-14 листопада на «Арені-Львів» Подія зібрала понад 500 журналістів. Тема цьогорічного форуму – «Війна. Політика. Корупція. Медіа: гравець чи інструмент». На цьогоріч форум спікери приїхали із 7 країн світу: України, Данії, США, Польщі, Білорусі, Росії та Німеччини.

«Я радий, що така кількість людей приїхала на Форум сьогодні. Минулого року ми пообіцяли, що цей по фурм стане щорічним. Вже у 2014 році ми змінювали дати проведення форуму тричі, однак розуміли, що він повинен відбутися. Ті речі, які ми бачимо сьогодні в Україні, вимагають дуже великої уваги, саме тому в назві цьогорічного форуму є 3 ключові слова: корупція, війна і політика. Я сподіваюсь, що протягом роботи медіа форуму ми знайдемо відповіді на ті запитання, які нас усіх турбують», – зазначив під час відкриття Остап Процик, голова ГО «Львівський медіафорум».

На думку Ігоря Балинського, керівника магістерської програми з журналістики УКУ, історія цьогорічного медіа форуму була складною, але дуже важливо, що він відбувається саме зараз, оскільки медіа значною мірою є відповідальними за те, що відбувається у нашій країні.

Подякували організаторам і партнери проекту: Міжнародний фонд «Відродження», Представництво ЄС в Україні, посольство США в Україні, та «MYMEDIA».
«Ми вдячні організаторам за їхню титанічну роботу, адже це найбільша медіаподія в Україні. Ми раді бути партнером Медіафоруму вже вдруге, і цьогоріч за нашого сприяння відбудеться ще секція журналістів-розслідувачів. Адже саме вони – часом найдієвіший інструмент у боротьбі з корупцією, яким можна покласти край недоброчесності. Будемо сподіватись, що влада, яка прийшла після Майдану, буде нарешті брати до уваги роботу журналістів-розслідувальників і враховувати їхню велику роботу», – зазначив Станіслав Лячинський, директор зі стратегічних комунікацій та зв’язків з громадськістю Міжнародного фонду «Відродження».

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував учасникам та спікерам форуму за те, що вони приїхали до Львова та побажав їм хорошої праці: «Нам бракує відповідальності – не тільки чиновників, політиків, але й представників медіа. Дуже часто медіа є елементами транснаціональних компаній і не завжди справедливість є домінантою. Честь і благородство – ці слова мають мати наповнення, а журналісти мали сміливість брати на себе відповідальність.»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: