Сьогодні суспільство відзначає Міжнародний день незрячих

Щорічно 13 листопада громадськість відзначає Міжнародний день незрячих, метою якого є сигналізувати суспільству, що поруч з нами живуть люди, яких завжди оточує темрява, які потребують нашої підтримки й розуміння. Станом на 1 листопада 2014 року, у Львові на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1240 незрячих осіб І і ІІ групи інвалідності (з яких 846 – І група), повідомили у прес-службі ЛМР.

Відповідно, міська влада не може бути осторонь потреб цих львів’ян, і політика підтримки міста провадиться з урахуванням принципів системності й адресності.

«Місто веде соціальну підтримку за кількома напрямами: надання системних гарантій (пільги, муніципальні субсидії); підтримка ініціатив громадських організацій незрячих (соціально-культурні проекти, спільне проведення заходів, фінансова підтримка на ведення діяльності); виплати з нагоди державних, релігійних чи інших тематичних днів. Власне, нам всім важливо пам’ятати, що громадяни з порушенням функції зору хочуть повноцінно жити, творити, працювати, як і всі ми. А наш обов’язок їм у цьому сприяти», - наголосив в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Станом на початок листопада поточного року, в управлінні соціального захисту обліковано 921 отримувача пільг при оплаті за ЖКП серед львів’ян з І і ІІ групою інвалідності по зору.

З початку року профінансовано надання цих пільг на суму понад 669,15 тис. грн. Окрім того, 34 сім’ї, в яких проживають громадяни з інвалідністю по зору, отримали від міста муніципальні субсидії на суму 39,3 тис. грн. (муніципальну субсидію надають за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг).

Загалом за 10 місяців 2014 року з міського бюджету на виконання різних соціальних гарантій міста перед незрячими виділено коштів в сумі 770 тис. грн.

Довідка

В Україні проживає близько 65 тис. незрячих осіб. У світі кількість наближена до 314 млн. осіб, що мають порушення зору, викликані різними причинами, з яких 45 млн. є сліпими. Дітей, віком до 15 років, за різними оцінками налічується 1,4 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: