"Солдатські матері Росії" назвали кількість загиблих російських вояк у боях на Донбасі

Під час війни на Донбасі загинули близько півтисячі російських військових, що вторглися на територію України, разом з бойовиками.

Такі цифри озвучила відповідальний секретар "Союзу солдатських матерів Росії" Валентина Мельникова, інформує ТСН.

За словами правозахисниці, навіть Міноборони РФ не має точної статистики загиблих на Донеччині та Луганщині солдатів РФ. При цьому приблизні втрати російських вояк сягають близько півтисячі бійців.

"Якщо ти знаєш втрати з одного боку, то в залежності від інтенсивності бойових дій, можна завжди прикинути втрати іншої сторони. Українці ж дали цифри своїх загиблих. У них тисяча з невеликим. Значить, у нас як мінімум 500 загиблих, включаючи, звичайно, "ополченців", - заявила Мельникова в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

Представниця "Солдатських матерів" розповіла про те, що найбільших втрат російська армія зазнала під час боїв у серпні, і тепер велика кількість поранених військових РФ "бовтаються у госпіталях" Південного округу.

Вона підрахувала, що з червня цього року на Донбасі були від 10 до 15 тисяч військових. Наразі їх нараховують близько 4 тисяч.

Як повідомлялося раніше, "Солдатські матері" розповіли про колосальні втрати російської армії на Донбасі, однак точної цифри загиблих вояк не називали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: