Львів’янам літнього віку провели літературно-мистецький захід

Львів соціальний. Вже за добре сформованою традицією, на цьому тижні, 12 листопада, в центрі дозвілля для літніх (вул. Кирилівська, 3а) відділення соціально-побутової реабілітації Львівського міського територіального центру для одиноких львів'ян, які перебувають на обслуговуванні відбувся літературно-мистецький захід під гаслом «Як буде мова – буде Україна», повідомили у прес-службі ЛМР.

Метою зустрічі було детально пізнати особливості створення української писемності та мови, як здобутку культурного та духовного зростання нашої нації.

«Особливо слухачам цікаво було дізнатись про ті факти, які були невідомі, чи свідомо не розголошувались в часи радянського періоду. Про історію свята, особливості його відзначення,  красу мови, значення її для українців йшла мова під час зустрічі», - розповіла культорганізатор Львівського міського територіального центру Віра Костецька.

Окрім того, на зустрічі прозвучали вірші про мову у виконанні письменниці, поетеси, члена асоціації письменників, журналіста п. Р. Данилюк, заслуженої артистки України п. О. Журавльової, педагогів п. С. Горбач та п. О. Горбач, які виконали ряд українських романсів, та пісень.

«Зацікавив і викликав пожвавлення «Мовознавчий турнір», який дав можливість дідусям та бабусям  показати свої знання з української мови, а також дотепність і почуття гумору. Традиційно до заходу було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Моя велична українська мова», - розповів директор Львівського міського терцентру Віталій Брославський.

Охочі брати участь у заходах дозвілля Львівського міського територіального центру можуть звертатися у відділення соціально-побутової  реабілітації за тел.: 233-10-49, а також за тел.: 238-32-74.

Довідка

День української писемності та мови - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем - це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: