Турянський зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні (фото)

Впровадження в Україні реформ децентралізації влади, доля біженців з Криму та Сходу країни, енергетична незалежність та економічна співпраця із США – про це йшлося під час офіційної зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта з т.в.о. голови облдержадміністрації Юрієм Турянським, повідомила прес-служба ЛОДА.

Джефрі Пайєтт запевнив, що посольство США зацікавлене у поглибленні співпраці з Львівщиною. Зокрема, Посол запропонував організувати зустріч представників влади та бізнесу області з Американською торгівельною палатою в Україні. з початку цього року інвестиції США на Львівщину становлять майже 10 млн американських доларів. Ця цифра може бути більшою, не зважаючи на події на Сході України, переконаний Джеффрі Пайєтт.

Обговорюючи питання децентралізації, Джеффрі Пайєтт додав, що Львівщина повинна бути пілотною у реалізації таких державних ініціатив. “Область повинна стати лабораторією реформ в Україні”, - підкреслив Посол.

Під час обговорення енергетичної незалежності України Юрій Турянський зазначив, що одним із ключових моментів у цьому питанні є збільшення кількості видобутку вугілля, зокрема, на території Львівсько-Волинського вугільного басейну. З огляду на це Львівщині зацікавлена у вивченні досвіду енергетичних компаній Америки, які мають багато напрацювань в галузі видобутку корисних копалин, зокрема і газу.

«Львівщина дуже вдячна за візит пана посла і увагу до тих труднощів перед якими постала наша держава. Ми сподіваємося на широку співпрацю, на обмін досвідом,» – додав Турянський.

На завершення Джеффрі Пайєтт додав, що з наступного року США планує відрядити на Яворівський полігон своїх військовослужбовців, які ділитимуться досвідом з українськими колегами.

DSC_0237

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: