Кабмін вирахує вартість газу для Донбасу з пенсій мешканців

Вартість газу, який Україна буде постпавляти у непідконтрольні їй території Донецької і Луганської областей буде компенсуватися із зарезервованих соцвиплат і пенсій жителів Донбасу.

Про це у програмі "Шустер Live" сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Вся сума неоплаченої електроенергії і газу, яка поставляється Україною в Донецьк і Луганськ, буде взята із тих коштів, які ми зарезервували на соціальні виплати і на пенсії. Це справедливо. Вся країна платить... в цих умовах ми допомагаємо Донбасу, але ми забов`язані, відповідно, компенсувати цю суму коштів", - зазначив Яценюк.

Він зауважив, що в середньому в місяць ці території споживають електроенергію на суму близько 700 млн грн, а за газ до кінця поточного року сума складе близько 2 млрд грн.

"У нас вистачає коштів більш ніж на півроку на те, щоб ті кошти, які не виплачені в якості компенсацій, пільг, субсидій, пенсій, були зараховані як оплата за газ та електроенергію", - додав прем’єр.

Нагадаємо, на початку листопада Кабмін прийняв постанову про фінансування бюджетних установ та здійснення соціальних виплат населенню тих районів Луганської та Донецької областей, які не підконтрольні українській владі. В уряді зазначають, що громадянам дали час до 1 грудня. Якщо пенсіонер хоче і далі отримувати пенсію - він повинен виїхати на контрольовану територію, зареєструватися як переселенець, жити там і отримувати соцвиплати. Якщо ж не виїде - пенсію йому нарахують, але отримати він її зможе тільки тоді, коли його регіон буде звільнено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: