Радбез ООН незабаром може визнати Росію агресором, - Сергєєв

Географія санкцій розширюється, а нації - консолідуються.

Члени ради безпеки ООН все більше схиляються до того, щоб визнати те, що відбувається, агресією Росії, зазначає постійний представник при ООН Юрій Сергєєв, повідомляє ZN.ua.

Офіційно Росію можуть визнати стороною конфлікту у будь-якій міжнародній організації, яка вважатиме, що для цього достатньо фактів, що свідчать про пряму або непряму агресію.

«Наприклад, визнати Росію стороною конфлікту може Міжнародний комітет Червоного хреста. Тоді рішення цієї авторитетної організації буде взяте до уваги РБ ООН», - вказує він.

Політичні кроки у вирішенні конфлікту на Донбасі важливі тоді, коли лідери країн, що мають можливість звернутися до російської сторони, закликають її виконувати свої зобов'язання у рамках ООН.

Як стверджує Сергєєв, географія санкцій розширюється, а нації - консолідуються: «Таким чином, консолідується світ, що демонструє Росії проблеми, з якими вона може зіткнутися. Хоча, на жаль, це не зупиняє агресора».

Щодо доцільності звернення України до ООН про направлення на схід в зону конфлікту миротворчих сил ООН, Сергєєв вказав, що ООН може вводити свої миротворчі сили, але, як видно з африканських та інших конфліктів, ці сили малодійові.

«До того ж, щоб був задіяний механізм миротворчості, рішення має прийняти виключно Рада Безпеки ООН. Але Організація не може прислати свої «блакитні каски» самостійно. Це питання, яке узгоджується з урядами самих країн», - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: