Ситник: «УДАР» боїться брати відповідальність за дії влади»

Складанням повноважень у виконавчій владі ВО «Свобода» відкрила шлях для переможців виборів, аби вони нарешті продемонстрували свою професійність у владі й взяли на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в державі та Львівській області зокрема. Однак, як виявилося, «УДАР» боїться цієї відповідальності, й заздалегідь шукає винних.

Про це заявляє голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Йосиф Ситник, коментуючи закиди Львівської обласної організації політичної партії «УДАР» Віталія Кличка»  на адресу свободівців.

«Я здивований, що в політикумі ще існує такий суб’єкт як «Львівська обласна організація політичної партії «УДАР» Віталія Кличка», адже все керівництво та чільні представники «УДАРУ» на парламентських виборах були зареєстровані в ЦВК як безпартійні. Зрозуміло, що це було зроблено для того, щоб на плечах Президента та популярному бренді його новоствореної партії пройти до парламенту», – повідомив свободівець.

І додав, що так само у 2010-2012 роках ці люди для проходження до влади використовували бренд популярного у світі спортсмена-боксера та ставали на стілець, щоб зробити фото із ним для білбордів. А тепер ці політичні пристосуванці закидають «Свободі», що в «сьогоднішніх умовах самоусунення від виконання обов`язків можна прирівняти до дезертирства у воєнний час».

«І це говорять ті, які у кінці лютого та на початку березня 2014 року при формуванні нового уряду побоялися брати на себе частину відповідальності, залишивши «Батьківщину» і «Свободу» сам-на-сам із наслідками режиму Януковича та війною із Путіним, яка набирала обертів», –  зазначив Йосиф Ситник.

За його словами, упродовж весни, літа і осені свободівці в уряді та місцевих адміністраціях ухвалювали непопулярні рішення (двічі – секвестр бюджету, зменшення фінансування державних, обласних та районних програм, виконання рішень щодо трьох хвиль мобілізації, створення територіальних батальйонів), допомагали родинам загиблих і організовували повернення тіл Героїв додому та їх похорони, намагались ремонтувати дороги без реального фінансування, впроваджували заходи із енергозбереження у бюджетній сфері тощо.

«Натомість ударівці увесь цей час не зникали з телеекранів, організовували шоу-люстрації та проплачені пікети під Львівською облрадою та держадміністрацією, по-фарисейськи критикували наші дії, безпідставно звинувачуючи у непрофесіоналізмі, іронічно коментували щирі вчинки молодих голів РДА. Більше того, перед виборами ударівці активно підтримали ганебні мінські домовленості, дезінформуючи виборців, що, мовляв, настав мир і війни немає, та переконували, що за три дні створять нову коаліцію. Проте вже закінчується третій тиждень після виборів, а віз і нині там», – повідомив голова Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Свободівці, за його словами, після офіційного оголошення результату виборів, вчинили згідно стандартів європейської політичної практики – подали у відставку із політичних посад, давши можливість переможцям виборів пропонувати свої кандидатури до обговорення громадськості на посади голів ОДА і РДА – публічно і завчасно, а не кулуарно та за партійними квотами. «До речі, саме так було навесні цього року, коли сотні представників громад приїжджали в ОДА і пропонували свої кандидатури», – додав Йосиф Ситник.

«Ми відкрили шлях, щоб переможці виборів нарешті показали своїх професіоналів на посади і  взяли на себе всю повноту відповідальності, як в державі так і в області. Адже у них тепер вся повнота влади в України: Президент, парламент, майбутні коаліція та уряд, голови адміністрацій», – зазначив він.

Зрештою, за словами Йосифа Ситника, партійці ВО «Свобода» не можуть брати на себе спільну відповідальність з політичними угрупованнями, представники обласних осередків та центральне керівництво яких, дотримуються діаметрально протилежних думок з приводу ситуації в країні.

«Ми повністю погоджуємося з тезою, «що оцінку нашим вчинкам дають виборці, а в окремих випадках – компетентні органи». Але це стосується не лише нас. Ми прийняли з вдячністю і гідністю результат виборів, і вчинили так, як належить відповідальним політикам, і щиро дивуємося з реакції вчорашніх партнерів по коаліції. Люди вам висловили довіру, але ви боїтеся брати відповідальність на себе без нас? Якщо у вас не вистачає духу, інтелекту, сили в цей буремний час протистояти викликам і виправдати довіру виборців, то чи варті ви цієї довіри», –  зазначає голова Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: