Путін намагається злякати Захід ядерною зброєю, - Бжезінський

Президент Росії Володимир Путін намагаєтсья залякати Захід атомною війною.

Про це заявив відомий політолог і радник кількох президентів США Збігнєв Бжезинський під час лекції в американському Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, пише Українська правда з посиланням на Польське радіо.

Одним із шляхів до того, щоб увігнати Захід в "параліч" має бути, на думку Бжезинського, пробудження реального страху перед можливим початком атомної війни.

"Нагадування світу про те, яким потужним ядерним арсеналом володіє Росія, відразу викликає запитання - чи не йдемо ми в бік атомного конфлікту? В останні десятиліття ми звикли до думки, що ніхто не прагне до атомного самогубства, а сама гра цією картою - це як гра в російську рулетку з пістолетом біля скроні", - зазначив він.

"Особисто я пов'язував би згадку пакту Молотова-Ріббентропа з далекими польотами російських літаків в нікуди. Це останнім часом є дивним захопленням Путіна. Його першою метою є залякування Європи", - додав Бжезинський.

На думку політолога, головною метою Росії в Україні є створення таких внутрішніх проблем, які призведуть до ситуації, коли незалежність припинить бути рентабельною.

"Якщо незалежність почне асоціюватися з безперервними конфліктами, індивідуальними проблемами щоденного життя, тоді з'являться питання про живучість країни. Тому я вважаю, що Путін зважився на війну, яка триватиме у формі безперервних чвар", - заявив Бжезинський.

На його думку, Україна повинна "ефективно відбити у Росії бажання" вести війну. Тільки це, як здається Бжезинському, може поставити хрест на планах Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: