Стратегічна мета Путіна –залякати і розколоти Європу, - Бжезінський

Стратегічна мета російського президента Володимира Путіна – розколоти Європу шляхом залякування.

Таку думку висловив відомий політолог і радник декількох президентів США Збіґнєв Бжезінський під час дискусії в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, інформує «Голос Америки».

«Розколоти Європу шляхом залякування - стратегічна мета Путіна. Він також планує відокремити Європу від Америки», - вважає Бжезінський.

«Як інакше, окрім бажання провести операцію залякування, можна пояснити несподівану пристрасть російських військових літаків відправлятися на патрулювання в нікуди, далеко від російських кордонів і повертатися з нізвідки», - додав він.

На думку американського політолога, дії російських стратегів націлені на те, щоб в якийсь момент створити «своєрідний самопараліч в Альянсі».

Бжезінський вважає, що нова агресивна концепція Росії по захисту російськомовного населення заснована на помилках про "велику" Росію і її величезний потенціал, цим вміло грає перед своїм населення російський уряд.

"Причому, мова йде не тільки про етнічних росіян , але й російськомовних, так званих співвітчизників. У цьому контексті Кремль не спускає поглядів і з Естонії та Латвії з російськомовним населенням... Та що там говорити, я не здивуюся, якщо на цій підставі і Брайтон Біч вони оголосять зоною своїх інтересів", - наголосив Бжезинський.

Аналізуючи  поточні російські наміри щодо України, він  зазначає, що Заходу тки доведеться зіткнутися з питанням надання екстреної військової підтримки Україні.

«Якщо незалежність упродовж довгого часу буде асоціюватися з соціальними потрясіннями і економічними проблемами, виникнуть питання про можливість збереження незалежності, Заходу також доведеться зіткнутися з необхідністю надання екстреної посиленої підтримки Україні - процес, який створить клімат додаткової напруженості», - підкреслює Бжезінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: