Діти Львова плетуть маскувальні сітки військовим (фото)

Диво народження нової України

Сьогодні я був свідком чудового дійства. Я бачив як народжується нова Україна.   Учні старших класів середньої загальноосвітньої школи №90 міста Львова об'єднались у ініціативну групу і за власним бажанням розпочали працювати на допомогу українським військовим, які захищають національну державність від російської агресії.

Всього за три дні, залишаючись в школі після уроків, учні разом з вчителями виготовили  п'ять зимових маскувальних сіток.

  • Діти роблять все це з великим захопленням і натхненням, - розповіла вчитель Тетяна Петрів. - Співають гарних українських пісень і навіть, в знак підтримки Збройних Сил України, купили собі військові однострої.

Виготовлять маскувальні сітки як то кажуть з підручних засобів — старих простирадл, та всього іншого матеріалу, який має сніжно-білий колір. Його приносять з дому небайдужі люди. А основу для сітки закуповує на пожертви одна з церков мікрорайону.

  • Переконаний, що нашим воїнам зараз такі маскувальні сітки дуже потрібні, - поділився учень Вячеслав Волгін. - Тому ми намагаємось у свій вільний час робити їх якнайшвидше і більше.

До речі, плести маскувальні сітки не така вже і проста справа. Спочатку основу для майбутнього маскування розтягують на спеціальній рамці, а потім витримуючи заданий візерунок, обплітають білою матерією кожен квадрат сітки. Робити це потрібно уважно. Адже матерія має міцно триматись і лягати на всю площину сітки.

Зараз, за словами викладача предмету “Захист Вітчизни” підполковника у запасі Анатолія Шевчука, ініціативна група дітей до якої увійшли Руслан Конь, В’ячеслав Коваль, Владислав Пацюта, Назар Пушка, Богдана Остапчик, Христина Свинар, Андрій Федчишин, Христина Васильків, Віта Наконечна розпочали роботу з виготовлення не лише маскувальних сіток, але й спеціальних маскувальних костюмів для снайперів та спостерігачів.

  • Така робота не лише згуртовує дітей, - щиро переконана вчитель Юлія Дідич. - Вона вчить їх бути патріотами своєї держави, дає їм розуміння того, що вони громадяни великої країни, і можуть щось зробити для неї вже навіть зараз, навчаюсь у школі.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

1 2 3 4 5 6 8

Фото автора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: