Львівщина відзначить 120-у річницю від дня народження видатного військово-політичного діяча Юліана Головінського

   Наприкінці листопада на Львівщині відбудуться заходи з нагоди 120-ої річниці від дня народження видатного військово-політичного діяча, командира VІ Равської бригади УГА, крайового команданта УВО і крайового провідника ОУН Юліана Головінського, повідомили у прес-службі ЛОР.

На засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради розглянули звернення Оргкомітету з увічнення пам’яті Юліана Головінського щодо підготовки до відзначення річниці з дня народження військового командира. Зокрема, депутати говорили про облаштування пам’ятного місця неподалік села Великі Глібовичі, де героїчно загинув Юліан Головінський.

Як відомо, Оргкомітет уже розпочав роботи: на місці загибелі командира насипано невелику символічну могилу, встановлено хрест із інформаційним написом. Також планується висадити пам’ятну алею з кущів калини, ялівцю і туй. Відтак, депутати звернуться до «Галсільлісу» із проханням надати саджанці для створення алеї. Окрім того, депутати звернуться до ТРК «Львів» з проханням створити відеоролик про видатного українського військово-політичного діяча.

Урочистості з нагоди відзначення 120-ої річниці від дня народження Юліана Головінського відбудуться 30 листопада у селі Великі Глібовичі Перемишлянського району.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові, на вул. Симоненка, було урочисто відкрито пам'ятник провіднику УВО-ОУН, військовому і політичному діячеві Юліанові Головінському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: