Порошенко: Конфлікт на сході України становить більшу небезпеку, ніж "Ісламська держава"

Президент України Петро Порошенко вважає, що конфлікт на сході України становить більшу небезпеку, ніж "Ісламська держава" і ситуація на Близькому Сході

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому в понеділок, 17 листопада, передає Deutsche Welle.

"У моїй країні знаходяться тисячі російських солдатів, сотні танків, важка артилерія, - наводить видання слова голови української держави. - Це одна з найбільших армій у світі, що загрожує не лише нам, а й усій Європі".

Порошенко вкотре заявив, що конфлікт на сході країни не має військового вирішення і підтвердив готовність до компромісів. За його словами, "Росія, навпаки, обіцяє одне, а на наступний день робить протилежне". При цьому, як вважає президент України, саміт G20 показав, що "весь світ, нарешті, зрозумів, що рухає Росією".

"Росія повністю ізольована", - зазначив український президент. Якщо вдасться домогтися виведення російських військ і закрити кордон, конфлікт буде вирішено протягом декількох днів, впевнений Петро Порошенко.

При цьому, звернув увагу кореспондент Bild, в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD Володимир Путін заявив, що він не змириться з військовою поразкою сепаратистів. Відповідаючи на питання, чи загрожує у зв'язку з цими словами російського лідера нова війна, Порошенко зазначив: "Якщо Путін визнав свій вплив (на терористів. - Ред.), він повинен взяти на себе відповідальність за це і у власній країні".

"Я не повірю, що російські матері зрозуміють, чому їхні сини повинні воювати і вмирати в Україні", - додав Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: