Порошенко розповів, коли Україна вступить до НАТО

Президент України Петро Порошенко вважає, що говорити про вступ України до Північноатлантичного альянсу (НАТО) поки зарано

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild, опублікованому в понеділок, 17 листопада, передає Deutsche Welle.

"Навіть якби ми поставили питання про вступ України до НАТО, то НАТО до цього була би ще не готова. Коли ми проведемо реформи в Україні та виконаємо всі критерії, тільки тоді ми зможемо запитати у людей в Україні, чи хочуть вони вступу до НАТО", - наводить слова Порошенка видання.

Водночас він зазначив, що існує "перспектива" членства України в ЄС та висловив сподівання на технічну військову допомогу.

"Нам цілком зрозуміло, що ЄС не відправить в Україну солдатів. Але що нам потрібно – це технічна військова допомога", яку, за словами Порошенка, вже надають кілька країн.

Президент також висловив упевненість в дієвості санкцій Заходу проти Росії. При цьому, за його словами, метою України не є "завдати збитків Росії", санкції варто розглядати як інструмент, аби "припинилася підтримка сепаратистів та були втілені в життя мирні домовленості".

Порошенко вважає важливим, що світ демонструє солідарність з Україною і запроваджує санкції, навіть якщо вони завдають окремим державам і певних збитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: