Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб звертається до благодійників

З настанням холодної пори року винятково актуальним стає питання забезпечення бездомних теплим та чистим місцем для ночівлі, гарячим харчуванням та теплим чистим одягом. У Львові вже декілька років функціонує Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, який є єдиною міською бюджетною установою, де надають соціальні послуги людям, які опинились на вулиці. Тут вони можуть переночувати, пройти первинний медичний огляд, скористатись санітарно-гігієнічними послугами, поїсти та змінити одяг, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Відтак, Центр звертається до всіх львівських підприємців, організацій, установ та просто небайдужих із закликом, у разі можливості, долучитись до формування стратегічного запасу харчів, одягу, взуття, гігієнічних засобів, рушників, які так необхідні в холодну пору року львів’янам, яким нікуди йти.

«Взимку щодня в установі ночує до 50 бездомних, інколи й більше. У кожного з підопічних Центру своя життєва історія та дорога сюди, але всі вони потребують допомоги в забезпеченні першонеобхідним, потребують імпульсу покинути це соціальне середовище і вернутись до нормального життя. Тому ми будемо вдячні за будь-яку допомогу і підтримку», - звертається директор Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб отець Олег Федоренко.

З питань співпраці прохання звертатись у Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян: тел.: 2331479 або 2331049, адреса: вул. Кирилівська, 3А.

«Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб фінансується виключно з бюджету міста Львова. Його створення у 2006 році було результатом вольового рішення – силами міста зробити місце, де б бездомний міг отримати основний пакет соціальних послуг: від ночівлі до юридичного супроводу. Слід наголосити, що Центр знаходиться в окремій будівлі, що важливо для специфіки роботи й контингенту. Будівлю силами міста, громади, не чекаючи підтримки від держави, стараємось облаштовувати всім необхідним, виходячи з наявних можливих ресурсів», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Довідка

Центр обліку та нічного перебування бездомних є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради. Відповідно до своїх завдань, Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і реєстрацію переважного місця перебування, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: