Конгрес США розгляне законопроект про пряму військову допомогу Україні

Конгресмен від Республіканської партії Майкл Берджес подав на розгляд Конгресу США законопроект, спрямований на надання прямої військової допомоги Україні.

Берджес заявив, що парламентські вибори, незважаючи на всю складність ситуації в Україні, відбулися і українці продемонстрували, що їхнє майбутнє пов'язане з Заходом, повідомляє Голос Америки.

"Українці хочуть жити в об'єднаній, незалежної, стабільної і процвітаючої демократії. І без сумніву, війна на Донбасі ускладнює реформаторські зусилля. Російська агресія зробила Україну більш об'єднаною, більш демократичною і, іронічно, більш прозахідної. Результати останніх виборів це підтвердили", - заявив він.

Конгресмен вважає, що в Україні настав найкращий момент для консолідації демократичних цінностей і нова влада повинна скористатися цим моментом для добробуту країни. США, за його словами, зроблять все можливе, щоб допомогти Україні.

"Ми, Конгрес, як інститут, займаємо позицію солідарності з Україною. США вже надали фінансову і матеріальну допомогу Україні, але, беручи до уваги постійну агресію і брак поваги до мирного плану, які Росія демонструє щодо українського народу, насправді Україні потрібно більше ніж просто гроші. Україні потрібна зброя, боєприпаси, бронежилети і засоби зв'язку ", - заявив конгресмен.

"Я подав законопроект HR 5315, який створює програму ленд-лізу і дозволяє президенту США передати певне зброю та обладнання Україна. Безперечно, фінансова допомога важлива, але також важливі зброю і боєприпаси, щоб відбити російські війська, які вторглися в суверенну країну", - сказав Берджес.

У разі, якщо законопроект буде прийнятий, Україна зможе отримати протитанкову зброю і боєприпаси, протиповітряну зброю, стрілецьку зброю, в тому числі пістолети, штурмові гвинтівки, гранатомети, кулемети і снайперські гвинтівки, багатоцільові автомобілі, човни, бронежилети, системи управління вогнем, далекоміри, обладнання для виявлення та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, системи хімічного, біологічного та радіаційного захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: