Мешканці Сихова заблокують роботу сесії Львівської міськради

У четвер, 20 листопада, мешканці Сихова планують заблокувати роботу сесії Львівської міської ради.

Про це повідомили сьогодні мешканці Сихова під час громадських слухань щодо перенесення ринку Санта-Барбара, інформує кореспондент «Вголосу».

За словами представників громади, так діяти їх змушує вето міського голови Андрія Садового, який не бажає виконувати рішення депутатів міської ради про перенесення ринку Санта-Барбара до перехрестя Червоної Калини і Скрипника.

«Йдеться про виділення 50-ти соток землі на перехресті Червоної Калини та Скрипника, де буде збудовано цивілізований ринок для сихівчан. Так вирішили громада Сихова та депутати. Адже на місці діючого ринку Санта-Барбара буде проходити трамвайна колія», - пояснив представник громади, мешканець Сихова Сергій.

На його думку, перехрестя - це єдине місце, де підприємці можуть нормально працювати. Бо на запропонованій мером ділянці, що по вул. Антонича, 22, нічого, окрім хащів і кладовища немає.

«Аби розставити всі крапки над «і», ми плануємо заблокувати роботу депутатів міської ради. Бо іншого шляху до вирішення нашої болючої проблеми не бачимо», - додав Сергій.

У свою чергу, депутат міської ради від партії «Свобода» Любомир Мельничук пояснив громаді, яким чином діяли депутати, коли голосували за проведення на Сихові трамвайної колії, що порушує життя бізнесменів.

«Всі розуміють, що трамвай потрібен на Сихові. До того ж кошти для проведення колії – грантові, тобто цільові. Отже направити їх на щось інше ми не можемо. Проте є кілька шляхів для подолання проблеми. Перший шлях, на якому наполягали депутати, - проведення трамвайної колії навколо існуючого ринку. Другий – перенесення ринку на іншу земельну ділянку, яка б влаштовувала всі зацікавлені сторони. І дане питання було винесено на сесію міської ради. Депутати проголосували за це, проте мер в останню мить вирішив йти проти громади. Він вважає, що перехрестя потрібно віддати муніципальній дружині», - підкреслив депутат.

Аби вислухати точку зору чиновників міської ради, мешканці Сихова на громадське слухання запросили представників мерії. Останні прийшли, проте мовчали, бо як зазначила начальник відділу соціально-економічного розвитку Лариса Гребенюк, її не уповноважили говорити. Отже, чиновник лише вислухала позицію громади, а це понад 300 підприємців, які справно сплачують податки.

У свою чергу, підприємець Андрій, батько 5 дітей каже, що ринок – це єдиний бізнес, який дозволяє виживати родині.

«Дружина в декретній відпустці, а я єдиний годувальник. До того ж маю двох найманих працівників, яким щомісяця виплачую заробітну плату. Плюс - вчасно сплачую податки. Якщо ринок перенесуть на кладовище, мої діти залишаться голодними», - сказав підприємець.

Підтримала бізнесмена і мешканка Сихова Оксана, яка вже 12 років працює на ринку Санта-Барбара.

«Особисто я кілька разів спілкувалася з Садовим, і він пообіцяв, що вирішить наше питання на користь трьохсот представників малого бізнесу. Але в останній момент наклав вето. Чому так зробив? Напевно, пообіцяв ділянку іншому… А ми? Громада? Чи можна так ставитися до людей, які сплачують податки?», - поставила запитання до мера сихівчанка.

На громадські слухання прийшли і мешканці Сихова, які вважають ринок зручним місцем, де можна купувати продукти.

«Не всі мають можливість ходити по супермаркетах. І тому для нас Санта Барбара єдине місце, де ми купуємо овочі, фрукти… бо не можемо витрачати одразу великі суми в магазинах. До того ж ринок чистий, без смороду. І тому ми, громада, налаштовані відстоювати позицію підприємців, бо в поле ходити не будемо», - наголосила пані Олена, пенсіонерка.

Аби зрозуміти як діяти далі, громада вирішила голосувати. Понад 100 сихівчан вирішили не мовчати, а діяти. Одностайно проголосували за те, що вже у четвер підуть до міської ради на сесію.

У свою чергу, Любомир Мельничук додав, що для подолання вето міського голови потрібен 61 голос.

«Свобода» має лише 55 голосів, троє депутатів перебувають наразі в АТО, ще двоє повезли гуманітарну допомогу на Схід. Тому тільки наших голосів не вистачить. Отже плануємо звернутися до представників інших партій задля підтримки сихівчан», - пояснив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: