Працівники Жидачівського ЦПК заблокували в’їзд у місто

Близько 400 працівників Жидачівського целюлозно-паперового комбінату у середу, 19 листопада, перекрили в'їзд у Жидачів на напрямку Стрий-Тернопіль. Люди ходять пішим переходом та пропускають лише машини швидких. Вони вимагають виплатити їм заборговану зарплату й відновити роботу підприємства.

Комбінат не працює зі середини вересня, а від серпня люди не отримують грошей. Хоча підприємство офіційно не закрили і робітників ніхто не звільняє. Кажуть, їм нібито мали б нараховувати 2/3 ставки, втім грошей ніхто не отримував.

«Ми не хочемо нічого, просто дайте нам роботу і віддайте нам наші гроші, – розповів слюсар-ремонтник, пан Антон. – В мене зараз заборгованість – тисяч шість, і так в кожного. Нам кажуть: не подобається – звільняйтеся. Можна написати заяву, але що далі? В кожного є сім'я».

Зараз на комбінаті працює близько тисячі людей.

Працівники вважають, комбінат навмисне доводять до банкрутства, адже підприємство було прибутковим. До того ж керівники підприємства уникають зустрічей з працівниками, а прізвища власників комбінату ретельно приховують.

«В середині жовтня наші економісти провели моніторинг, щоб з'ясувати, скільки прибутку може давати комбінат при тих потужностях, які залишилися. На середину жовтня це становило близько 34 млн грн прибутку в рік. Але враховуючи теперішні ціни, це близько 50 млн. Прибутковими є і паперове виробництво, і виробництво гофрокартонної тари», – розповів голова первинної профспілкової організації підприємства Степан Шминець.

Вчора працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату з тими ж вимогами пікетували Львівську облраду.

Джерело: ZAHID.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: