Актуальні графіки руху львівських маршруток

Пропонуємо громадськості актуальні графіки руху львівських маршруток

Нарешті, спільними зусиллями активістів ГО «За якісний транспорт», вдалось оформити наближені до реальності графіки руху маршруток у Львові. Вже досить давно це питання турбує пасажирів. Щодалі люди все більше скаржаться на недотримання графіків руху. І замість того, щоб робити вольові та законні рішення, місцеві чиновники в компанії з перевізниками виправдовуються, шукаючи усілякі пояснення, і закликають пасажирів поставитись до цього з розумінням.

Розуміючи, що ось так зразу взяти і кардинально змінити ситуацію не реально, ми виступили з ініціативою напрацювати АКТУАЛЬНІ графіки руху. Основною ідеєю для нас стало оприлюднення реальних даних, нехтуючи офіційними графіками, яких і так мало хто дотримується. Унікально, правда ж?

Пасажир має невід’ємне право знати: як і коли курсує пасажирський транспорт. Ні для кого не секрет, що стояти на зупинці в очікуванні бажаного маршруту по півгодини, а подекуди й більше, стало звичною справою. А в окремих випадках, навіть такі довгі стояння на зупинках часто-густо завершувались нічим – доводилось або йти пішки, або брати таксі. Виходить, що наш час для перевізників – ніщо, закон – це взагалі щось другорядне, а головне тут – «виручка».

В процесі роботи довелось наштовхнутись на непорозуміння з боку перевізників, проте вони все ж пішли на зустріч і на нашу вимогу самостійно заповнили графіки. Акцент ми зробили на ранкових (приблизно до 8:00 год.) та вечірніх рейсах (після 20:00 год.). Основною вимогою став час відправлення з кінцевих зупинок.

Зрештою, результат роботи ви маєте змогу оцінити та перевірити.

Ці графіки в подальшому висітимуть в салонах усіх міських маршруток, оскільки більшість зупинок, на жаль, не обладнані інформаційними стендами.

Наступного тижня плануємо зустріч із перевізниками, які погодились надрукувати за свої кошти необхідну кількість примірників і розклеїти у автобусах. На все про все даватимемо два-три тижні – місцеві АТП повинні пам’ятати, що кредит довіри у них дуже низький.

P.S. Просимо також усіх активних людей долучатись до нашої роботи. Адже багато на що просто не вистачає часу та ресурсу. Є достатньо ідей та ініціатив, які можна реалізувати.

Очікуємо Ваших відгуків, а також, що Ви не полінуйтесь перевірити графіки і повідомити нам.

ГРАФІКИ ТУТ

За якісний транспорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: