Дзвінки про замінування у Львові надходять із Перевальського району Луганської області, - Турянський

Дзвінки із повідомленням про замінування у Львівській області поступають із Перевальського району Луганської області.

Про це у ексклюзивному коментарі Голос UA заявив т в о голови Львівської ОДА Юрій Турянський.

«Дзвінки поступають із Перевальського району Луганської області, із району, який контролюється сепаратистами, тому це, безумовно, провокація. На нашу думку, ця провокація має на меті дестабілізацію ситуації на Львівщині, можливо, приспання нашої уваги, можливо навіть, переслідується мета психологічного тиску на жителів Львівщини», - зазначив Юрій Турянський.

Т. в. о. голови Львівської ОДА наголосив, що дзвінки про замінування об’єктів у Львові та області «надходять занадто часто за однаковою схемою».

«Але, звісно, згідно із законом, ми зобов’язані перевіряти інформацію, яка повідомляється, щоб переконатись, що усе безпечно».

Керівник області водночас наголосив, що мешканці Львівщини терпеливо відносяться до таких повідомлень, адже розуміють ситуацію в країні.

«Мешканці області терпеливо і з розумінням ставляться до ситуації. Я не бачу паніки, але переконаний, що ми, розуміючи стан справ у країні, витримаємо такі повідомлення. Надіюсь, що конфлікт на Сході країні скоро припиниться і буде мирне небо над українською державою. Ми усі на це надіємось», - сказав Юрій Турянський.

Нагадаємо, сьогодні у Львові надійшло повідомлення про замінування Львівської міської ради.

Як повідомили у міліції Львівщини, з міської ради було евакуйовано 400 працівників та відвідувачів

Після ретельного обстеження приміщень та прилеглої території Львівської Ратуші вибухових пристроїв виявлено не було.

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років», - повідомили у МВС області.

Варто зазначити, з початку року, це вже друге повідомлення, яке надійшло до правоохоронців про неправдиве замінування Львівської міської ради.

Згодом надійшло повідомлення про замінування Франківської районної адміністрації міста Львова. Було евакуйовано близько 150 працівників та відвідувачів.

«Після ретельного обстеження усіх приміщень та прилеглої території до будівлі районної адміністрації, вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Зазначимо, що це вже 97 повідомлення, яке надійшло до правоохоронців про неправдиве замінування тих чи інших об’єктів у Львові та області», - поінформували міліціонери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: