У Львові триває семінар щодо поводження з побутовими відходами (фото)

Всеукраїнський семінар «Поширення найкращих європейських практик міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з побутовими відходами в Україні» розпочався. Заходи відбуваються в готелі «Супутник», що на вул. Княгині Ольги, 116, і триватимуть упродовж двох днів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На урочистому відкритті з вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

«Відповідно до стратегії розвитку Львова, ми позиціонуємо наше місто не тільки як туристичний та культурний центр. Ми хочемо, щоб воно стало доброю платформою для проведення зустрічей і переговорів, а також для впровадження найкращих українських та світових практик. Хочу подякувати нашим партнерам з Агентства США з міжнародного розвитку, GIZ, Швейцарсько-українського проекту, тому що це ті наші колеги, які сьогодні допомагають адаптовувати українські стандарти до стандартів ЄС», – зазначив Олег Синютка.

За словами Андрія Білоусова, заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, під час дводенного семінару учасникам розповідатимуть, як працює система управління з відходами в країнах ЄС та як сьогодні передовий європейський досвід успішно впроваджують в містах України.

«Ми також розкажемо, які законопроекти та нормативно-правові акти напрацьовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в у цій сфері. Нам потрібно рухатись в одному, правильному напрямку», – підкреслив Андрій Білоусов.

Нагадаємо, метою семінару є обговорення стратегії розвитку сфери поводження з побутовими відходами та шляхів покращення фінансового стану галузі, ознайомлення з найкращими практиками та досвідом співпраці громад щодо перероблення та захоронення відходів.

Участь у семінарі взяли представники міністерств та відомств, заступники міських голів, керівники підприємств, установ та організацій, які опікуються сферою поводження з побутовими відходами, представники громадських організацій та іноземних компаній.

Організатор заходу – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Програми розвитку державно-приватного партнерства USAID, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Асоціації міст України.

DSC_5833

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: