Якби рік тому студенти не розбудили українське суспільство, то сьогодні ворог без жодного опору зайняв би Київ, - Колодій (фото)

Якби рівно рік тому студенти не вийшли на вулиці сказати своє «НІ» уряду Азарова, що саме в цей день прийняв рішення про зміну курсу розвитку Української держави, якби молодь не розбудила українське суспільство, то сьогодні, цілком ймовірно, ворог без жодного опору зайняв би столицю України, повідомила прес-служба ЛОР.

Про це сказав голова обласної ради Петро Колодій під час громадського віча з нагоди відзначення річниці Євромайдану та Дня гідності і свободи, яке відбулось сьогодні, 21 листопада, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові.

Пригадати події Революції Гідності до пам’ятника Кобзареві прийшла львівська громада, студенти, представники влади та громадські діячі. Розпочалось віче з екуменічного молебню.

«Студенти прийшли на цю площу, аби з певністю сказати, що майбутнє України в Європі. І тоді ще ніхто не знав, що 30 листопада буде жорстоке побиття студентів у Києві, що на вулиці вийдуть мільйони і що попереду нас чекає важка зима. Мабуть, ніхто тоді не міг подумати, що наприкінці лютого Майдан оплакуватиме своїх захисників. Ніхто тоді не думав, що ворог ввійде на нашу землю. Рік тому, не знаючи, що нас чекає попереду, ми вийшли, аби захистити свободу, захистити майбутнє нашої держави», – зазначив Петро Колодій.

Голова обласної ради висловив певність в тому, що спільними зусиллями українці збудують вільну і багату Україну, про яку мріяли і за яку боролись наші діди і прадіди: «Події Революції Гідності показали нам, що в єдності – наша сила, в єдності – наша перемога. І я вірю, що ми впораємось з випробуванням, яке сьогодні переживає весь наш народ. Кожен на своєму місці, хтось зі зброєю в руках, а хтось забезпечуючи надійний тил, ми спільно захищаємо рідну землю».

Від сьогодні і до 30 листопада в наметі діятиме виставка фотографій та артефактів з подій Майдану.

Наступне громадське віче відбудеться біля пам’ятника Тарасові Шевченку 30 листопада о 14.30 год.

2 3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: