Львівщину відвідав головний терапевт МОЗ України (фото)

20 листопада на Львівщині перебував з робочим візитом головний терапевт МОЗ України, член-кореспондент НАМН України, професор Василь Нетяженко. Метою візиту було ознайомлення зі станом справ реалізації пілотного стану з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у Львівській області.

Супроводжували головного терапевта МОЗ України директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Середа, заступник начальника відділу організації медичної допомоги дорослому населенню Департаменту ОЗ ЛОДА Лілія Юхимів та головний терапевт Львівщини Ірина Федак.

В рамках візиту Василь Нетяженко взяв участь у прес-конференції для регіональних ЗМІ, провів нараду-семінар з терапевтами і кардіологами та відвідав декілька аптечних закладів, які беруть участь в реалізації пілотного проекту.

Під час прес-конференції Василь Нетяженко повідомив, що в Україні 10 мільйонів громадян страждають на артеріальну гіпертензію, з них 44%, а це майже 4 мільйони пацієнтів, почали активно лікуватись, починаючи з минулого року, також зменшилась кількість викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертонічних кризів та інсультів серед пацієнтів, які отримували лікування.  А це свідчить про те, що заходи, які були зроблені державою щодо регулювання артеріального тиску у пацієнтів дають свої результати.

IMG_7387

«У Львівській області 500 тис. пацієнтів, які мають артеріальну гіпертензію, з них 120 тис. розпочали активно лікуватися, завдяки реалізації пілотного проекту. Примітний і той факт, що в області в рамках пілотного проекту задіяно 461 аптечний заклад.

На наступний рік планується внесення до державного бюджету коштів на продовження реалізації проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Очевидно його назва буде не пілотний проект, а можливо програма по реімбурсації коштів», — додав Василь Нетяженко.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка розповів, що цього року на реалізацію проекту Львівщина отримала від держави 7 млн. 143  тис. грн. До кінця року залишилося використати 2 млн. 200 тис. грн. Постійно проводиться роз’яснювальна робота, населення обізнане з проектом та поінформоване про можливість отримати рецепт.

Робота над реалізацією пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою триває. Для того, щоб придбати ліки за зниженими цінами, пацієнтові необхідно звернутись до терапевта, кардіолога або сімейного лікаря за місцем проживання, пройти відповідне обстеження, а у разі підтвердження діагнозу отримати рецепт, який дозволяє придбати ліки за зниженими цінами.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: