В "ДНР" пропонують оголосити Донецький аеропорт і Щастя демілітаризованою зоною

Влада самопроголошеної «Донецької народної республіки» пропонують зробити аеропорт Донецька і місто Щастя в «ЛНР» нейтральними і демілітаризованими зонами, куди могли б увійти спостерігачі ОБСЄ

Про це заявив постійний представник «ДНР» на переговорах Денис Пушилін,  пише РІА «Новости».

«Одна з наших пропозицій - територію аеропорту зробити демілітаризованою зоною. Щоб і вони (українські силовики, - ред.) звідти пішли, і ми не заходили. А туди б зайшли ОБСЄ з контролерами, припустимо, і нашого боку, і збройних сил України », - зазначив Пушилін.

Тоді, на його думку, склалася б ситуація, коли «хто б не стріляв, вони будуть стріляти по представникам ОБСЄ».

«Єдиний варіант тут рішення - це відведення важкої техніки. Якщо ми проаналізуємо, від чого гинули мирні жителі, - то від використання «Градів» і «Ураганів», тобто систем озброєння, які працюють за площами. Поки вони будуть знаходитися поблизу лінії зіткнення, це буде продовжуватися. Давайте будемо вже дорослими людьми і припинимо «він перший почав, ні, він перший почав». Це не вирішує проблему», - зазначив Пушилін.

Він додав, що в даний час Донецький аеропорт і місто Щастя залишаються головними «гарячими точками» на лінії зіткнення силовиків і бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: