У Садового взялись за відновлення історичної справедливості

Актуально про соціальний захист. В четвер на сесії Львівської міської ради прийнято зміни до ухвали Львівської міської ради №2286 від 11.04.2014р. «Про статус і соціальний захист ветеранів Української повстанської армії», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Внесені зміни дозволять відновити історичну справедливість по підвищенню рівня соціальної захищеності осіб, які долучились до національно-визвольної боротьби з комуністичним режимом в середині минулого століття, а саме тепер громадяни, які постраждали внаслідок забезпечення діяльності УПА (постачали продукти, гроші, поширювали націоналістичні журнали, антирадянські листівки), й підвести цих громадян під розуміння учасника бойових дій УПА. Така зміна дозволить виплачувати цим громадянам доплату до пенсії в розмірі 1 тис. грн», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин

Слід нагадати, що з метою забезпечення цільового та раціонального використання бюджетних коштів, а також системного та комплексного підходу до вирішення питання соціального захисту ветеранів УПА, утворено комісію, яка визначає право мешканців міста на соціальний захист як ветеранів УПА. Власне цією Комісією й рекомендовано напрацювати прийняті 20 листопада зміни до Ухвали.

Станом на листопад 2014 року у Львові 326 ветеранів УПА отримували в управлінні соціального захисту Львівської міської ради щомісячну доплату до пенсії у розмірі 1 тис. грн. Загальна сума профінансованої доплати з початку року з бюджету міста становить 3,8 млн. грн. Цей вид доплати виплачують відповідно до Ухвали Львівської міської ради від 11.04.13р. №2286 «Про статус і соціальний захист ветеранів Української повстанської армії».

 

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: