Звягільський Раду не відкриватиме

Цього року традиція приведення народних депутатів до присяги найстаршим обраним парламентарієм не буде збережена - нардепи восьмого скликання одночасно з місця зачитають присягу.

Про це на брифінгу повідомив голова депутатської підготовчої групи до першого засідання парламенту Володимир Гройсман, передає кореспондент Укрінформу.

«Присяга буде проведена в залі відповідно до Конституції і законів України, коли кожен депутат (присутній. - Ред.) проголосить присягу, в тому числі й найстаріший за віком, з місця», - сказав Гройсман.

За його словами, засідання розпочне чинний Голова ВР Олександр Турчинов, а після прийняття та підписання депутатами присяги головування перейде до керівника підготовчої групи та тимчасової президії.

Гройсман наголосив, що таку пропозицію з відкриття першого засідання парламенту восьмого скликання підтримали представники всіх без винятку партій. обраних до парламенту.

У свою чергу народний депутат Андрій Кожем'якін зауважив, що під час зачитування депутатами присяги на табло з'явиться текст присяги з підписом Надії Савченко, яка наразі утримується у московському СІЗО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: