П’ятак взяв участь у дебатах щодо оцінки моделей транскордонного співробітництва на Львівщині (фото)

Сьогодні, 25 листопада, заступник голови Львівської обласної ради взяв участь у дебатах, що стосувались оцінювання моделей транскордонного співробітництва у Львівській області, повідомила прес-служба ЛОР.

Група експертів ГО «Європейський діалог» у рамках проекту ««Аналіз політики транскордонного співробітництва у Львівській області» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» провела дослідження, пов’язані з політикою транскордонного  співробітництва на Львівщині.

До обговорення можливих варіантів ТКС було залучено представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників провідників неурядових організацій, діяльність яких пов’язана з транскордонною співпрацею, представники бізнесу та експерти з питань регіонального розвитку.

Перед обговоренням учасникам було представлено наявну модель ТКС. Опісля для обговорення було винесено три інші варіанти розвитку: модернізація наявної політики, структура на базі Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна» та Кластер ТКС.

За словами Валерія П’ятака, сьогодні необхідно працювати над розвитком галузевих кластерів, але аж ніяк не територіальних. Також на думку заступника голови обласної ради, найбільш виграшною із презентованих є модель, створена на базі АОМС «Єврорегіон Карпати Україна», оскільки залучення сьогодні «ЄКУ» до процесу розвитку політики ТКС у Львівській області є своєрідним кроком на випередження.

«У діяльності Львівської обласної ради є чітко визначений пріоритет транскордонної співпраці: максимально залучити ресурси для розвитку територій. Тому ми, говорячи про транскордонну співпрацю, не можемо оминути міжнародну технічну допомогу. Інвестиції в комунальну та соціальну інфраструктуру на цей і наступний рік становлять близько 200 млн грн. Також слід врахувати 20 млн грн, які ми отримали від ПРООН, 40 млн грн – від Українського фонду соціальних інвестицій. А це майже 300 млн грн прямих інвестицій для покращення нашої інфраструктури», – зазначив Валерій П’ятак.

 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: