У Львові триває програма збору пожертв на підтримку Української армії «Гривня для армії»

За час проведення акції вже було зібрано майже 40 тисяч гривень, які пішли на медичне забезпечення, психологічний та духовний поствоєнний супровід, реабілітацію військових, підтримку їхніх родин, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ініціювали програму Львівський Туристичний Альянс, спільно з Благодійною організацією «Фундація духовного відродження» Української Греко-Католицької Церкви. З кожного чеку туристичних закладів здійснюється збір в розмірі 1 гривні.

Від старту кампанії (20 серпня 2014 року) і до 30 жовтня включно було зібрано 38 417,11 грн, які долучили до загальних доходжень «Фундації духовного відродження» та використали в рамках іншої програми Фундації «Люди для військових», що покликана надати соціальну (медичне забезпечення, психологічна реабілітація, післявоєнна підтримка) допомогу військовим та добровольцям, що перебувають в гарячих точках на Сході України.

Так, кошти передусім пішли на такі потреби:

1.Медичне устаткування та медикаменти

2.Проведення медично-тактичного навчання для військових

3.Створення центру психологічної підтримки та роботи з алкозалежними (пріоритет - військові та їхні рідні)

4.Програму підтримки по лікуванню та протезуванню військових АТО з Львівщини.

«До акції вже долучилося близько 20 закладів харчування зі Львова та 1 з Дрогобича. З ними укладено договори про співпрацю до Нового року, які надалі плануємо продовжити до травня 2015 року», - інформують організатори акції.

Збір коштів відбувається виключно на основі добровільного бажання туриста чи іншої фізичної особи здійснити пожертву. Кошти, отримані таким чином, не оподатковуються. Наразі, за словами організаторів, найбільш активними є відвідувачі ресторацій в центрі міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: