Прем'єра можуть обрати вже в четвер, а Кабмін – у вівторок

Представник партії "Народний фронт" Леонід Ємець не виключає, що вже в четвер у парламенті відбудеться голосування за призначення нового прем'єр-міністра.

Про це він сказав у коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

Ємець зазначив, що в четвер після складення депутатами присяги і формування тимчасової президії, обрання керівництва Верховної Ради може відбутися засідання загальних зборів коаліції, на якому буде висунута кандидатура, пропозиція до президента щодо майбутнього прем'єра.

"І спрямована президенту для того, щоб він перенаправив її в парламент", – сказав Ємець.

Він висловив сподівання, що все це буде зроблено оперативно.

"Можливо, завтра ж і будемо голосувати", – зазначив Ємець.

У свою чергу представник "Самопоміч" Олег Березюк закликав усіх партнерів по коаліції затвердити в четвер всі керівні органи – керівництво парламенту, комітетів та уряду.

"Рада зобов'язана працювати швидко – для цього є всі передумови. Ми закликаємо колег по коаліції до завтра зняти всі взаємні застереження і діяти оперативно. Ми можемо до кінця дня мати і нового спікера, і новий Кабмін. Годі довго тягнути", – заявив він через прес-службу партії.

"Затвердження уряду, ймовірно, відбудеться у вівторок", – сказав він.

Раніше представник "Блоку Петра Порошенка" Володимир Гройсман заявляв, що Верховна Рада на першому засіданні 27 листопада має сформувати тимчасову президію і обрати керівництво парламенту.

Гройсман додав, що в цей день у парламенті буде створена коаліція, на розгляд якої буде внесена кандидатура нового прем'єр-міністра від "Народного фронту", як про це говорилося раніше.

Як відомо, очікується, що новим прем'єром знову стане Арсеній Яценюк.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: