Причетні до попередньої влади сьогодні жирують, глумлячись над загиблими Героями Небесної сотні, - Голомша (відео)

Генеральний прокурор України Олег Махніцький провів кадрове очищення складу Генеральної прокуратури України.

Про це у інтерв’ю Дивись. Інфо повідомив екс-перший заступник Генерального прокурора України Микола Гомолша.

Микола Голомша розповів подробиці своєї люстрації та оскарження її у суді

«У трьохденний термін було звільнено усе керівництво апарату Генеральної прокуратури України: було звільнено начальників главків, заступників генпрокурора, начальників управлінь та відділів та їх заступників. Була проведена повна кадрова ротація. У десятиденний термін було звільнено усіх прокурорів області та, частково, прокурорів районів. Натомість на посади прокурорів областей призначались люди, які проходили справжню народну люстрацію. За той час було ми порушили тисячу кримінальних справ, хоча важко було розпочинати роботу, адже була повна деградація у правоохоронних органах, не було жодних напрацювань щодо зловживань попередньої влади: ми розпочинали цю роботу із чистого аркушу», - розповів Микола Голомша.

«При зміні керівництва Генеральної прокуратури України мені сказали, що для мене місця у керівництві немає. Я пішов у відпустку і повернувшись із неї почув, що перебуваю у реєстрі людей, які підпадають під люстрацію. Звісно, що я поцікавився цим питання, а коли вже закон вступив у силу, то написав заяву, що не підлягаю люстрації і обґрунтував це тим, що у мене були протистояння із режимом Януковича ще з 2004 року, коли ще тривали акції протесту щодо фальсифікації виборів його командою у 2004 році. Мені було доручено порушити кримінальні справи щодо цього, але я відмовився і в знак протесту написав рапорт на звільнення, хоча був звільнений за надуманих підстав. І вже у 2005 році я поновився за рішенням суду», - повідомив Микола Голомша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КУБІВА НА МАЙДАНІ ХОТІЛИ ВБИТИ

За словами Голомши, у час Януковича він був незаконно понижений на посаду прокурора Львівської області.

Також Микола Голомша розповів про свою позицію щодо проведення дострокових парламентських виборів у цей час, щодо розслідування низки кримінальних справ, про позиції щодо визнання Голодомору геноцидом проти українського народу тощо.

«Розслідування справи Віктора Ющенка супроводжувалось різними інсинуаціями, особливо збоку окремих членів Партії регіонів. Ініціювалось створення різних тимчасових слідчих комісій і було вчинено замах і на моє життя, зокрема виявлено ртуть у моєму кабінеті, через що також було порушено кримінальне провадження», - повідомив Микола Голомша.

Під час інтерв’ю Микола Голомша також розповів, що брав активну участь у Майдані, зокрема допомагав у наданні юридичної допомоги.

«Усе це я описав у своїй заяві і мотивував, що не підлягаю люстрації. Тому у мене виникло питання: а що це за люстрація? Як можна маніпулювати думкою людей, тим більше, що люстрація у нас була проведена. Закон треба читати. У мене виникає питання: «Якими діями я сприяв Януковичу?», «Чому у реєстру немає самого Януковича?». Натомість по усіх екранах телебачення показали мій портрет зі словами, що ілюстровано першого заступника Генерального прокурора України. Я ж не був на цій посаді за Януковича. У мене виникає питання: «А що це за юристи?».  Я вважаю, що прийнятий закон є недосконалим, адже він прийнятий не у тій редакції, яка пропонувалась…. Те, що суспільство засуджує тепер називається порушенням прав людини. Хочу попросити колег до здорового глузду, адже ми повинні пам’ятати, що живемо у правовій державі, а правова держава – це диктатура закону, а не емоції та амбіції», - розповів Микола Голомша.

Екс-перший заступник Генерального прокурора України наголосив, що «ми можемо далеко зайти, якщо будемо один одному погрожувати».

«Я вважаю, що ми не повинні повторювати помилки попередньої влади і звільняти людей непричетних, а повертати людей, причетних до попередньої влади, які сьогодні сидять і жирують, організовують схеми заробітку, глумлячись над тими героями Небесної сотні, які загинули. Хочу закликати до тверезого глузду», - зазначив Микола Голомша.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Повну версію інтерв’ю із Миколою Голомшою читайте на нашому сайті трохи згодом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: