ЄБРР відкриє своє представництво у Львові

Місто Львів – чи не єдине в Україні, яке реалізовує багато різних проектів у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Ця співпраця корисна для міста, бо, окрім коштів, місто отримує фахову допомогу, міжнародні стандарти роботи і культуру виробництва. Про це повідомив сьогодні під час презентації проекту «Трамвай на Сихів» міський голова Львова Андрій Садовий. Також мер зазначив, що на початку грудня ЄБРР відкриє своє представництво у Львові, повідомила прес-служба ЛМР.

«Я всім у нашій державі рекомендую працювати з Європейським банком реконструкції та розвитку. Скажу чому. Бо це висококласна команда фахівців, яка розуміє специфіку країни, з якою вона працює. Банк має одні з найдешевших грошей, які можна запозичити на ринку. Головне для України, де великою проблемою є корупція, - це максимальна прозорість і відкритість діяльності банку. Всі тендерні процедури, які відбуваються за кошти Європейського банку, вони проходять, враховуючи угоду, яка підписана між Україною і банком, за європейським законодавством. Коли роботи здаються в експлуатацію, то перевірку проводить незалежна компанія. Культура виробництва – це дуже важливо для України.

По роботах з трамваю на Сихів генпідрядником є турецька компанія, а нагляд здійснює французька компанія. Це структури, які мають великий досвід роботи в світі, в країнах Європейського Союзу. Ця відкритість дає дуже хорошу якість. Маючи найбільше проектів з банком серед усіх українських міст, ми маємо намір цю співпрацю продовжувати. Звичайно, дуже важливим є факт своєчасних розрахунків з банком. Дивлячись у минулий рік, який був дуже важким, ми достатньо багато змогли зробити у співпраці з банком. І ремонти доріг, і модернізація наших підстанцій на «Львівелектротранс», і великий проект, який зараз на початковій стадії реалізації, - це система теплопостачання міста і модернізація. Ми маємо угоду на 20 млн євро, плюс 10 млн євро ми отримали грант. Наступні проекти – це співпраця з нашим підприємством «Львівводоканал». Після очистки стоків залишається мул. Ми будемо спільно продукувати цілу систему обладнання, яка буде цей мул переробляти. В результаті будемо мати свою власну енергію на підприємстві. Для постачання води ми дуже багато коштів витрачаємо на електроенергію. Бо ми до Львова воду постачаємо за 100 км. тому мати цей резерв – це дуже важливо.

Фахова команда, міжнародні стандарти і культура виробництва – це надзвичайно важливі чинники, які спонукають нас мати прямі і дуже стабільні відносини з Європейським банком. Це не таємниця. На початку грудня банк відкриває у Львові своє представництво. Це дасть можливість і міським структурам, а головне – підприємницьким структурам Львова, західної України мати близьких доступ до європейських коштів. Отримуючи кошти, ми можемо отримувати гранти, а також хорошу технічну допомогу, консультації найкращих фахівців, які ті чи інші проекти реалізовували в багатьох інших країнах світу. Це надзвичайно великий досвід.

Дуже важливо, що у цей непростий час у нашій державі, ми допомагаємо нашим воякам, які є на війні, фактично. І їхнім сім’ям допомагаємо тут. Також ми продовжуємо інвестувати у нашу комунальну інфраструктуру. Це дуже важливо, бо люди, які сьогодні приїжджають до Львова з центру, зі сходу України, вони бачать, що місто нормально функціонує, і в них є велика надія, що Україна має майбутнє. Що, незважаючи на усі проблеми, можна нормально організувати життя. Є багато труднощів, але з Божою ласкою ми це все вирішуємо», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: