Львівська залізниця активно бореться з курінням на вокзалах та у поїздах

Львівська магістраль нагадує пасажирам про заборону куріння в громадських місцях та вагонах потягів. Такі обмеження передбачені «Правилами перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», а також вимогами Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Тютюнопаління у потягах не дозволено з липня 2009 року, а на вокзалах, станціях та перонах не можна курити від грудня 2012 року. Контроль за дотриманням закону здійснюють працівники залізниці із залученням співробітників транспортної міліції. У всіх вагонах пасажирських потягів розміщені наліпки із інформацією про заборону куріння, а провідники застерігають та роблять зауваження пасажирам. Втім, незважаючи на заборону,  від початку 2014 року співробітники УМВСУ на Львівській залізниці зафіксували 578 випадків куріння в громадських місцях (на вокзалах, перонах та станціях). Значно менше пасажирів зважується курити у вагонах потягів, однак від січня все ж виявили понад 80 порушників.

Львівська залізниця звертається до пасажирів із проханням чітко дотримуватися правил перебування на залізниці, відповідально ставитись до заборони куріння, оскільки окрім загрози штрафу, який для порушника становить від 85 до 340 гривень, куріння в поїзді може стати причиною пожежі у вагоні та мати непередбачувані наслідки для життя та здоров’я пасажирів та працівників залізниці.

Довідково. Щороку у третій четвер листопада світ відзначає Міжнародний день відмови від куріння. За даними ВООЗ, від викликаних пасивним курінням хвороб, у світі щорічно помирає 600 тисяч некурців, які вимушені дихати тютюновим димом. Щороку від тютюнового диму йдуть з життя понад 100 тис. українців. Більш як 10 % з них – «пасивні курці».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: