Синютка каже, що Львів стає доброю базою для розробки стратегічних рішень (фото)

Львів приймає XIV Міжнародний економічний форум. Сьогодні провідні міжнародні експерти та керівники українського бізнесу, представники державної та місцевої влади, відомі громадські діячі зібрались в приміщенні готелю «Дністер», аби обговорити основні економічні проблеми країни та способи їх вирішення. Триватиме Форум упродовж двох днів, повідомила прес-служба ЛМР.

На урочистому відкритті заходу з вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

«Сьогодні ми бачимо реальні результати реалізації тієї стратегії міста, яку було прийнято компанією Monitor Group, за підтримки Фонду розвитку України. І ми бачимо, що Львів, як ми того хотіли ще 3-4 роки тому, стає доброю переговорною платформою, платформою для зустрічей», – зазначив Олег Синютка.

Підкреслив він і те, що сьогодні у Львові, окрім цього заходу, відбувається ще декілька знакових подій: Антикорупційний форум, наукова конференція, яку проводить Інститут регіонального розвитку, Туристичний Форум.

«І насправді ми раді, що в сьогоднішніх умовах Львів стає такою доброю базою для розробки стратегічних рішень, для зустрічей та переговорів. Напевно, зайве – говорити про складність сьогоднішнього часу, тому що ми живемо в умовах реальних військових дій і, безперечно, це складає відбиток на будь-які події, які відбуваються. Але дуже важливо, що навіть під час військових дій, коли більшість думок наших мешканців спрямована на те, як захистити незалежність та територіальну цілісність України, ми думаємо також і про те, якою держава буде завтра, що повинно визначати економіку, які стратегічні галузі мають домінувати в майбутньому.

IMG2506

Безперечно, надзвичайно важливим є те, що всі наші сьогоднішні рішення ми розглядаємо в контексті підписаної угоди між Україною та ЄС. Сьогодні проходить процес ратифікації парламентами європейських країн, і ми, безперечно, повинні говорити про те, що бачимо Україну серед європейських країн, бачимо її членом колективної системи безпеки. Країна повинна рухатися в сторону ЄС і НАТО, і це повинно визначати ті економічні моделі, які ми будемо обговорювати, і які ми хочемо реалізовувати.

Я хотів би, щоб усі ці наші розмови в рамках Форуму закінчились добрим баченням перспектив розвитку України. І я впевнений в тому, що і Львів, і вся країна будуть процвітати», – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, під час Економічного форуму упродовж двох днів розглядатимуть, серед іншого, питання децентралізації влади для побудови ефективної публічної влади в Україні, дискутуватимуть про Угоду про Асоціацію з ЄС та стратегії модернізації країни до 2020, прийматимуть підсумковий документ – Декларацію.

ХІV Міжнародний Економічний Форум проходитиме за підтримки Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, а також Програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: