У Львові не можливо мати класичне метро, - Садовий (відео)

Трамвай на Сихів – вигідний і економічно, і екологічно проект. Про це сьогодні розповів міський голова Львова Андрій Садовий. Він також додав, що у перспективі Львів робитиме ставку на розвиток електротранспорту – трамваїв, тролейбусів та електробусів. Бо це екологічний і швидкий вид транспорту, особливо, коли колії пролягають по виділених смугах. Фахівці порахували, що з допомогою трамваю мешканці зможуть зі Сихова заїхати в центр за 25 хв, або і швидше, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У Львові не можливо мати класичне метро. Але важливо, щоб люди швидко могли добратись з точки А в точку В. Тому єдиний шанс – це швидкий електротранспорт. Власне, трамвай, який йде по окремій полосі, - це можливість мешканцям найбільшого спального району міста Львова – Сихівського – добратись до центру міста. Орієнтовно, це 25 хв. Думаю, це буде набагато швидше. І це екологічно чистий вид транспорту. Взагалі ми бачимо Львів, як місто, де мають бути трамваї, тролейбуси, електробуси. Бо життя людей треба ставити як найбільшу цінність. А вихлопні гази нищать наше здоров’я.

На Сихові мешкає орієнтовно 150 тис мешканців. Думаю, що кожен з них зможе скористатись трамваєм. Бо він проходить через весь Сихівський масив і через міст буде швидкісне сполучення з центральною частиною. Можна буде швидко добратись до вокзалу. Якщо у перспективі ДАІ буде у підпорядкуванні міста, чи ця структура, яка буде після реформування, і будуть карати за порушення правил дорожнього руху, то швидкість руху у Львові збільшиться у два-три рази. Найбільша проблема сьогодні, коли у центрі міста є паркування з порушенням усіх норм чинного законодавства. А Автоінспекція за це не карає.

Гроші дають не структурам, гроші дають людям. Ми з банком працюємо давно і Львів – це найбільший партнер банку серед усіх міст України. Плюс не лише у тому, що ми отримуємо дуже довгі гроші, на довгий час, отримуємо технічні якісні консультації, а ми ще отримали 5 млн євро від Уряду Німеччини – це грантові кошти. Бо є довіра до міста. Вони бачать, що ми зробили вчора і що ми робимо сьогодні. Я всім рекомендую працювати з європейськими структурами. Це довгі і дешеві кошти.

На трамвай на Сихів банк дає 6 млн євро, Німецький Уряд дає грант 5 млн євро, орієнтовно 6 млн євро – це кошти міського бюджету, які виділяються по року. Ми порахували, що це вигідно, бо мешканці отримують комфорт, задоволеність життя людей значно підвищиться. Бо транспортна проблема стосується всіх мешканців. Кожен користується транспортом», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: