Голови Львівської та Харківської обласних рад обговорили питання щодо децентралізації влади (фото)

26 листопада, напередодні відкриття XIV Міжнародного економічного форуму, участь у якому візьмуть делегації з різних областей України та з-за її меж, у Львівській обласній раді відбулася зустріч голови обласної ради Петра Колодія з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ЛОР.

У складі делегації від Харківської області, яку очолив Сергій Чернов, на зустрічі у Львівській обласній раді побували представники Харківської обласної ради, а також керівники районних, міських та сільських рад Харківщини.

Окрім Петра Колодія з харків’янами зустрілися заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, а також депутати Львівської обласної ради, серед яких – голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, голова комісії з питань освіти і науки Юрій Підлісний та голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Роман Ковальчук.

Основні питання, які порушили сторони сьогоднішньої зустрічі, стосувалися перспектив налагодження більш тісної співпраці між обома областями, а також розвитку регіонів України у частині майбутньої децентралізації влади.

Звертаючись до представників Харківщини, Петро Колодій зазначив, що сьогодні як ніколи між областями нашої держави важливий діалог та взаєморозуміння.

«Між областями було підписано багато угод, чимало з яких, на жаль, не виконуються. Переконаний, якби обласні ради мали виконавчі комітети, то співпраця між областями була би набагато продуктивнішою. Зокрема, ми не мали би тих проблем, які є сьогодні на сході держави. Адже відсутність плідної співпраці між заходом та сходом, відсутність діалогу та розуміння нашої історії призвели до тих обставин, які нині маємо», – сказав голова Львівської обласної ради. Водночас він висловив сподівання, що зараз Україна отримала новий етап свого розвитку, нову сторінку своєї історії, яку розпочинав український народ. Відтак, наголосив Петро Колодій, ані схід, ні захід не повинні допустити помилок, які були зроблені в минулі роки. Насамперед, потрібно налагоджувати тісний зв’язок між усіма областями країни, реалізовувати спільні угоди та проекти і рухатися далі тим напрямком, який вимагає українське суспільство.

Позицію очільника Львівської обласної ради повністю підтримав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він, зокрема, зазначив, що схід і захід однодумці в питаннях подальшого розвитку України. «Поки представницька влада не матиме своїх виконавчих комітетів, доти ми не зможемо рухатися впевнено. Сьогодні нам всім потрібно згуртуватися і тиснути на людей, які отримали довіру населення та стали народними обранцями. І вони, і Президент України повинні зрозуміти, що питання реформ місцевого самоврядування – на першому місці», – наголосив Сергій Чернов.

На закінчення зустрічі керівники обласних рад домовилися порушити на черговому засіданні Української асоціації районних і обласних рад питання стосовно якнайшвидшого проведення децентралізації влади.

Зустріч з Черновим1 Зустріч з Черновим2 Зустріч з Черновим3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: