Колодій: Якщо підемо шляхом змін, задекларованими на Майдані, то в Україну прийдуть великі інвестиції (фото)

Децентралізація влади, підсилення ролі територіальних громад, а ще залучення до спільної української справи місцевих громад – вже в найближчому часі принесе успіх для нашої країни, яка цілеспрямовано рухається до Європейського Союзу. Таке бачення висловив голова Львівської обласної ради Петро Колодій, беручи участь у XIV Міжнародному економічному форумі, повідомила прес-служба облради.

За словами Петра Колодія, хоча на сьогодні в державі є дуже складна ситуація, зокрема, на сході країни триває війна, все ж не можна ані на мить опускати рук, а лише думати про майбутнє. «Якщо сьогодні ми всією Україною разом підемо тим шляхом, який був задекларований на Майдані, якщо швидко та якісно впроваджуватимемо в життя реформи, то, думаю, до нас прийдуть великі інвестиції», – наголосив очільник Львівської обласної ради.

Петро Колодій констатував, що внаслідок діяльності попередньої державної влади, в Україні не реалізовано низки цікавих інвестиційних проектів. Подекуди влада створювала такі перепони інвесторам, через які їм було дуже важко переходити. Більше того, інвестори не відчували сприяння і підтримки з боку державної влади.

«До прикладу, вже не один рік на Львівщині ми реалізовуємо проекти міжнародної технічної допомоги, залучаючи інвестиційні кошти Євросоюзу. Деякі з проектів передбачають співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Натомість, не завжди ті гроші були: минулій каденції було важко переконувати обласну державну адміністрацію про необхідність виділення коштів на співфінансування проектів МТД. Нині, сподіваюся, ця ситуація залишилася в минулому», – сказав він.

Голова Львівської обласної ради також додав, що в рамках механізму співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги протягом 2013 – 2014 років з обласного бюджету профінансовано 9 проектів на загальну суму приблизно 4 млн грн. Натомість, зазначені проекти залучать на потреби розвитку області більше 10 млн євро, а це по сьогоднішньому курсу близько 200 млн грн.

Форум 011

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: