У Львівській облраді обговорили створення першого в Україні Дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко (фото)

Проект створення у Львові Дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко обговорили 28 листопада під час зустрічі керівництва Львівської обласної ради з представниками Канадсько-Української Парламентарної Програми (КУПП), повідомили у прес-службі Львівської облради.

Зокрема, на зустрічі були присутні голова обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П’ятак, голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Павло Хобзей, голова комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Богдан Чечотка. Канадську сторону представляли директор канадського Фонду Анни Мазуренко Ігор Бардин, почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька - Ючипович, а також голова медичного комітету Асоціації випускників КУПП, керівник Фонду Анни Мазуренко в Україні Антін Кушнір.

Під час зустрічі співрозмовники особливу увагу приділили питанням створення першого в Україні Дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко, який надаватиме фахову допомогу в галузі психічного здоров’я дітей та підлітків, впроваджуватиме сучасні європейські та науково обґрунтовані підходи до надання психологічної допомоги.

Як зауважив Антін Кушнір, дитячий центр здоров’я – це не разова інвестиція Фонду Анни Мазуренко. «Ми готові до тривалої співпраці з Україною. Тому цей Проект Фонду передбачає і навчання лікарів за кордоном. Сьогодні вже заплановано навчання в двох американських клініках – у Лос-Анджелесі та Філадельфії, а також в Інституті розвитку дитини у Торонто».

1 2 3

За словами Ігоря Бардина, створення такого потужного медичного центру дасть поштовх для налагодження тіснішої співпраці між Україною та Канадою, зокрема, й Львівською областю та провінцією Онтаріо.

Таку думку підтримав і голова обласної ради Петро Колодій. «Завдяки об’єднанню зусиль Львівщина може отримати сучасний дитячий медичний центр, аналогів якого немає в цілій Україні», – зазначив очільник облради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: