Чому і коли у Львові вимикатимуть світло?

Сьогодні, 1 грудня, у Львові ввели в дію аварійні графіки вимкнень електроенергії. Через це у тих районах міста, де споживання електроенергії перевищувало норму, світло хаотично вимикали. І навіть на деяких великих перехрестях вимикали світлофори. Tvoemisto.tv дізналося, що означають аварійні графіки вимкнень електроенергії, і за яким принципом у Львові зникатиме світло

У зв’язку з дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України 1 грудня 2014 року о 09:10 за розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми ДП НЕК «Укренерго» введено в дію графіки аварійних вимкнень у місті Львові та області з 1 по 4 чергу сумарною потужністю 64 МВт. Станом на 10:46 введено в дію наступну, 5 чергу графіку аварійних вимкнень, до 77 МВт. Ми вирішили з'ясувати, що це повідомлення "Львівобленерго" означає для львів'ян.

Графіки аварійних вимкнень – це 8 черг, кожна з яких має певну квоту потужності. Це відключення, які приводять енергосистему в баланс, повідомила tvoemisto.tv керівник відділу корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго» Галина Єлісеєнко.

«Це не є графіки з години по годину у певних вулицях і районах. Це певна квота потужності електроенергії, на яку обмежується споживання. Нам дали 773 МВт споживання електроенергії на Львівщині, і ми зобов’язані ввести наших споживачів у цю квоту», - пояснила вона.

Натомість депутат Львівської міськради, член депутатської комісії із питань інженерного господарства, транспорту і зв'язку Юрій Кужелюк розповів tvoemisto.tv, що такі графіки запроваджені не тільки у Львові, через перевантаження у певних регіонах також починають вимикати світло.

«Є нестача електроенергії, а зараз похолоднішало, тож люди увімкнули обігрівачі. Де є перевантаження, там світло і вимикається. Стабільні графіки запровадити неможливо, бо це не вода, що можна накопичити електроенергію, є перевантаження і все. Коли встановлена потужність перевищується, автоматика спрацьовує», - прокоментував він.

На його думку, через похолодання ситуація буде тільки загострюватися, якщо питання з електроенергією не вирішиться на державному рівні.

«Потрібно закупити достатньо вугілля, щоб працювали всі ТЕС. Є проблеми з генерацією енергії в містах Донбасу. В державі є лінії електромереж, які з’єднуються в єдину енергетичну систему. Через бойові дії в достатньо великому регіоні ці мережі порушилися. Уберегтися від аварійних відключень наразі ніяк не можливо. Єдина порада львів’янам – купити стабілізатор живлення, щоб не пошкодилася техніка», - зазначив Юрій Кужелюк.

Нагадаємо, через відімкнення електроенергії сьогодні, 1 грудня, у Львові не кількох перехрестях не працювали світлофори. Зокрема,були знеструмлені світлофорні об’єкти на перехрестях Хмельницького – Ковельська, Липинського – Промислова та Липинського – Торф’яна.

Як повідомляли tvoemisto.tv читачі у різний час у Львові зникало світло на вул. Вашингтона, Петлюри, Княгині Ольги, Грінченка, Науковій, Стрийській та інших.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: