Садовий каже, що Львів готовий до зими (фото, відео)

За інформацією відділу благоустрою управління інженерного господарства ЛМР, для прибирання міста від снігу придбано 7 нових піскорозкидувальних машин. Нова техніка розподілена між комунальними шляхово-ремонтними підприємствами. Окрім цього, місто планує закупити ще 5 одиниць снігоприбиральної техніки. Загалом, на 12 нових машин у бюджеті міста передбачено 10 млн 740 тис. грн. Сьогодні снігоприбиральну техніку на ЛКП «ШРП Залізничного району» оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зима вже вступила в свої права, правда, снігу у Львові ще небагато, але це добре, бо кожен день відсутності снігу - економія пального та піскосуміші. Місто готове до зими: 145 одиниць техніки вже готові виїхати на прибирання вулиць,також закуплено 12 тис. тонн піскосуміші. Протягом всього сезону техніка ШРП працює на ремонтах доріг і хідників, а взимку її спеціально переобладнують для прибирання.

Маємо техніку як іноземного виробництва, закуплену на тендері: англійська «GSB» та білоруські «МАЗи», так і нашу стару, але надійну. Ми її щороку ремонтуємо, і вона нормально працює», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«В порівнянні з минулим роком, на сьогодні ситуація краща, адже докупили снігозбиральну та піскорозкидувальну техніку, то ж ми себе вже впевненіше почуваємо. Є в нас три грейдери, що дає можливість говорити про якість прибирання снігу з дорожнього полотна. Закуплено в достатній кількості піскосуміш, отже входимо в зиму достатньо впевнено. Бригади працюють в черговому режимі, доукомплектований склад водіїв. Ми готові повністю», - сказала голова Залізничної РА Ірина Гримак.

Загалом, на сьогодні до виконання робіт з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі міста готові 145 одиниць спеціальної техніки.

З них 101 одиниця прибиральної техніки, а саме піскорозкидувачі, підмітальні машини, підмітальні трактори та грейдери і 44 одиниці техніки для навантаження, вивезення снігу та погрузки піскосуміші, а саме екскаватори, фронтальні навантажувачі та самоскиди.

Нагадаємо, санітарне прибирання вулично-дорожньої мережі міста здійснюється на підставі укладених договорів районними адміністраціями з львівськими комунальними підприємствами та з іншими організаціями та  підприємствами, які надають послуги з механізованого та санітарного ручного прибирання.

Першочерговими для механізованого прибирання є магістральні і радіальні вулиці, якими здійснюється рух громадського авто- та електротранспорту.

У другу чергу механізованим способом здійснюється прибирання бічних вулиць, внутрішньоквартальних та інших проїздів, які включені у маршрути механізованого прибирання.

До прибирання снігу вулично-дорожньої мережі щоденно буде залучатися в середньому 190 робітників санітарної очистки та додатково дорожні робочі ЛКП ШРП районів.

DSC_6401 DSC_6403 DSC_6405 DSC_6413 DSC_6424 DSC_6426 DSC_6431

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: