У 2014 році програму розвитку освіти за кошти обласного бюджету буде виконано на понад 90%

         Ще на вересень 2014 року рівень виконання обласної програми освіти виглядало вкрай неоптимістично: через пізнє затвердження програми (у квітні цього року), а також через заблоковані казначейські рахунки рівень виконання вказаної програми становив всього 32,8%, повідомили у прес-службі ЛОР.

Попри те, цю ситуацію освітянам таки вдалося виправити і на початок грудня показник виконання Програми розвитку освіти сягнув 77,3%, а, зважаючи на проведені тендерні процедури, в Департаменті освіти і науки Львівської ОДА розраховують на понад 90% виконання програми.

Про хід виконання програми розвитку освіти у 2014 році озвучила директор Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук, яка взяла участь у слуханнях про стан виконання в І –ІІІ кварталах 2014 року Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2014 рік з макроекономічними показниками на 2015-2016 роки, які провів голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

За словами Олександри Небожук, у 2014 році обсяг фінансування програми розвитку освіти з обласного бюджету є рекордним – 17 млн 560 тис. грн. «Це досить велика сума для галузі освіти. Програма є комплексною, а тому передбачала реалізацію цілої низки важливих заходів», – сказала вона.

Головний освітянин Львівщини також зазначила, що впродовж І-ІІІ кварталів поточного року виконання вказаної програми було досить низьким – всього 32,8%. Це, передовсім, стосується того, що цю програму було затверджено лише у квітні, а ще – були певні питання щодо заблокованих казначейських рахунків – за старими боргами Департаменту сім’ї і молоді Львівської обласної державної адміністрації.

Ситуація з рівнем виконання програми виправилася вже на початок грудня. Зокрема, її реалізовано на 77,3%. Більше того, керівництво Департаменту освіти і науки Львівської ОДА висловлює сподівання, що до кінця поточного року програму буде виконано на понад 90%.

Зі свого боку голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначив: «Зважаючи на те, що ця програма є комплексною, в освіті області коштом обласного бюджету було реалізовано цілу низку важливих заходів». Також Ярослав Качмарик запропонував директорові Департаменту освіти і науки Львівської ОДА розглянути можливість залучення коштів і з районних бюджетів, що, своєю чергою, лише сприятиме більш ефективному виконанню програми на наступні роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: